Hlavní navigace

Neuvěřitelné. Chybička v mapách Googlu zavedla desítky řidičů do rozbahněného pole

30. 6. 2019

Sdílet


Na dálnici z Denveru na denverské letiště se stala nehoda. Algoritmus Googlu vyhodnotil jako nejlepší variantu objížďku, která se ovšem brzy změnila v polní cestu. Později v rozbahněnou cestu.

Google slepě poslechla asi stovka řidičů, kteří viditelně nesmyslnou cestou zkusili jet. Všichni uvízli. Někteří situaci vysvětlovali tak, že před nimi jelo dost aut, tak prostě jeli za nimi. V blátě potom uvízli všichni, kdo neměli náhon na všechna čtyři kola. Tihle šťastlivci proto pak už správnou cestou svezli několik lidí, kteří spěchali na odlet.

Mluvčí Googlu udáost komentoval následovně: „Při určování jízdních tras bereme v úvahu mnoho faktorů, včetně velikosti silnice a přímosti trasy. … Doporučujeme všem řidičům, aby se řídili místními zákony, byli pozorní a při řízení využívali svého nejlepšího úsudku.“

KL24

Dopravní expert stanice Denver7, která na celou událost upozornila, jen zopakoval, že Mapy Googlu nejsou není dokonalé, Google vaše auto neřídí a řidiči by jeho mapy neměli slepě následovat. Dobrou zprávou je alespoň to, že se zřejmě nikdo ze zúčastněných nechystá žalovat Google.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.