Hlavní navigace

Nízkoprofilová GeForce GTS 450

16. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Měli jsme tu sice pěkný přehled zatím vydaných grafických karet Nvidia GeForce GTS 450, viz GeForce GTS 450: přehled modelů 1/2 a GeForce GTS 450: přehled modelů 2/2, ale stojí za to zmínit ještě jeden další model výrobce Palit. Pozornost zasluhuje díky tomu, že je jako jediný se sníženou výškou a hodí se tak do HTPC a jiných skříní menších rozměrů.

Kvůli nižší výšce bylo nutné omezit výstupy, ale kombinace DVI + HDMI je bezproblémová (D-Sub půjde případně získat redukcí z DVI-I). Také si je potřeba dát pozor na to, že má na sobě karta dvouslotový chladič, takže do úplně nejmenších skříní se hodit nebude. Její výhodou je ale to, že má v záslepce průduchy pro odvod horkého vzduchu, jehož hromadění by mohlo být zvláště ve stísněných prostorách malých skříní problémem.

Profil karty

Jako pozitivum ale můžeme brát to, že přes menší velikost chladiče nebylo potřeba sáhnout kvůli odpadnímu teplu k žádnému snižování pracovních frekvencí, karta běží na referenčních frekvencích 783, 1566, 3608 MHz pro jádro, stream procesory a paměť.

Krabice Palit GeForce GTS 450 Zdroj: TechConnect

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku