Hlavní navigace

Nokia chystá 4,3" variantu phabletu Lumia 1520. Bude to high end [spekulace]

21. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Líbí se vám Lumia 1520, ale připadá vám moc velká? 6" obr se už rozhodně nevejde do každé kapsy a spadá do kategorie nazvané phablety. Jedná se o telefon nejvyšší třídy, ale bohužel rozměry nejednoho člověka od nákupu odradí. Už delší dobu bojujeme se trendem zvětšování. Bohužel když chcete přístroje se špičkovými parametry, musíte vzít obvykle ten největší. Malé smartphony bývají ošizeny na parametrech.

K těm se často řadí displej. Obvykle dostane do vínku méně technologických vychytávek a nižší rozlišení. Právě tam šetření vidíte na pohled asi nejvíc. Každopádně, abychom nezabíhali do basketbalu, Lumia 1520 zřejmě dostane mladšího sourozence. Tomu se zatím přezdívá Lumia 1520V. Čínský web WPBar dále zveřejnil parametry chystaného telefonu. Podle něj si zachová většinu high endových komponent.

 

6" full HD obrazovka se zmenší na 4,3", ovšem stále bude mít full HD rozlišení. K tomu připočítejte 2 GB operační paměti, 32 GB na interním úložišti (bez podpory paměťových karet) nebo akumulátor o kapacitě 3 000 mAh. Do plnohodnotné Lumie 1520 se logicky vešla o něco větší baterie, konkrétně 3400mAh.

Snad se spekulace potvrdí, protože by bylo opravdu fajn, kdybychom si mohli koupit kompaktní telefon, který současně není ošizený horším hardwarem. Lumia 1520V by měla být uvedena po vydání Windows Phone 8.1 v dubnu. Poslední kousek informace přiznává, že může jíž o mezinárodní variantu Lumie 929. Ta je k dispozici pouze zákazníkům amerického operátora Verizon. Jenže podle jiných informací má mít 5" displej.

Malý telefon se špičkovými parametry?
Malý telefon se špičkovými parametry? | Foto: WPBar

via WMPoweruser

Byl pro vás článek přínosný?