Hlavní navigace

Nokia zve na únorové představení Normandy. HTC One se dočká nástupce až v březnu

19. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nokia se v posledních dnes zahaluje do zelené barvy a včera na své blogu zahájila odpočet, který skončí 24. února v 9:30 našeho času. V tu dobu odstartuje tisková konference finského výrobce na barcelonskému veletrhu MWC. Pozvánka je opět v zeleném a nelze na ní přehlédnout písmeno X.

Finové zvou na představení Nokie X
Finové zvou na představení Nokie X

Nokia X je totiž údajné název telefonu, který známe pod kódovým jménem Normandy. Ten dle všeho poběží na Androidu nebo spíš jeho upravené odnoži. Evleaks před časem zveřejnily specifikace, které naznačují, že Nokia X bude levný telefon pro rozvíjející se asijské trhy v Číně a Indii. Napovídá tomu 4" displej se slabým rozlišením 480 × 800 px, 512 MB RAM, malý 1500mAh akumulátor i podpora dual-SIM.

Zřejmě půjde o nástupce řady Asha, který bude mít lepší prostředí pro vývoj 3rd party aplikací. Aplikace už jednou vytvořená pro Google Play Store bude moci prakticky bez úprav vyjít i ve Storu od Nokie. A proč Android a ne Windows Phone? WP zatím nepodporuje dual-SIM, Microsoft na této funkci zapracuje až v příští verzi systému, ale Nokia musí jednat hned.

 

HTC už také zve na akce, kde představí důležité novinky. Tu nejdůležitější, novou vlajkovou loď, ale neukáže na MWC, ale až o měsíc později na akcích v Londýně a New Yorku. Pětadvacátého března přijde telefon s kódovým názvem HTC M8. O něm koluje tolik protichůdných fám, že na nás HTC může vytasit prakticky cokoliv.

MMF24

Může to být hardwarový refresh modelu One, který si nechá i stejné jméno. Po vzoru Galaxy S4 ale může zvětšit displej při zachování rozměrů. Nabízí se i rozlišení 2K. Jedna z fotografií ukazuje, že budou vzadu dva fotoaparáty. Za měsíc budeme vědět více.

Zdroj: Nokia, The Verge

Byl pro vás článek přínosný?