Hlavní navigace

Nordic Telecom pohltil sedm menších operátorů

3. 11. 2021

Sdílet

Zdroj: Nordic Telecom
Nordic Telecom dokončil fúzi se sedmi dalšími poskytovateli internetu a získal dalších zhruba 26 tisíc zákazníků. Celkem poskytuje služby asi 110 tisícům zákazníků.

Nordic Telecom pohltil operátory Alcom Systems, Leháro.NET (Biteo), CMS Internet, Fifejdy.cz, Fortech, Omega Tech a Tišice.Net. Všechny sloučil do společnosti Nordic Telecom Regional. Získal tak pokrytí v lokalitách Ostravska, Berounska, Mělnicka, Svitavska a v okolí Litomyšle a Lanškrouna.

„Naším strategickým plánem je provést fúzi všech akvizic do jediné společnosti, která bude poskytovat služby koncovým i firemním zákazníkům pod značkou Nordic Telecom po celé republice,“ říká Petr Škop, komerční ředitel Nordic Telecomu.

Fúze je pokračováním postupné konsolidace trhu v oblasti poskytování internetua velcí hráči postupně skupují ty malé. Před pár dny například skupina Kaprain koupila Netbox a Kuki, respektive společnost Smart Comp.

Nordic Telecom také patří mezi větší poskytovatele a kromě pevné sítě (vlastní i přes Cetin) má už tisíc cysílačů v pásmu 3,7 GHz, kde poskytuje bezdrátový internet.

zdroj: Nordic Telecom

Partnerem této rubriky je společnost CETIN

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.