Hlavní navigace

„Notebook“ za 99 dolarů

30. 7. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

První správy o Eee PC mluvili o ceně 200 dolarů a tehdy se to zdálo neuvěřitelné. Eeečko nakonec skončilo na ceně přes 400 dolarů (při uvedení) a nyní se nejlevnější verze 701čky dají sehnat již kolem těch 200 až 250 dolarů. Není to ale nejlevnější notebook.

Asijský Jointech vám prodá za 99 dolarů "notebook", který jako by z oka vypadl právě Eee PC 701. Má stejnou velikost, stejný displej a výrazně nižší hmotnost - pouhých 680g. V čem je tedy háček? Použité komponenty.

Srdcem JL7100 je jednočipové řešení od Samsungu, které se používá v chytrých telefonech i PDA. Kapacita operační paměti je 64 MB - ano, skutečně megabajtů. A data i aplikace sdílejí dalších 64 MB. Pro data tak spíše použijete SD kartu v čtečce. Nechybí trojice USB portů a VGA výstup s neznámými schopnostmi.

Jako operační systém slouží WinCE 5.0 - tedy systém pro kapesné počítače. Jointech JL7100 je tak spíše přerostlé PDA s klávesnicí a rozměrným displejem nežli cokoliv jiného. V základu neobsahuje dokonce ani Wi-Fi. Běžná výbava zahrnuje základní sadu aplikací pro čtení kancelářských dokumentů, prohlížení internetu a IM - nečekejte ale žádný FireFox nebo dokonce podporu Flash.

Zdroj: Jointech.com.hk

Byl pro vás článek přínosný?