Hlavní navigace

Nova uvolnila část videotéky zdarma. Čím se Nova Plus liší od Voya?

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nova včera k příležitosti 20. narozenin spustila novou webovou službu. Na stránkách novaplus.cz najdete archiv pořadů pro ty, kteří je nestihli živě v televizi. Ty dosud mohli diváci sledovat pouze v placené videotéce Voyo.cz za 189 Kč měsíčně. Nova Plus ale oproti Voyu nenabízí živé přenosy jednotlivých stanic, filmy ani zahraniční seriály; pouze vlastní tvorbu. A to jen nanejvýš týden po jejich odvysílání.

Nova Plus Nova Plus Nova Plus

Nova Plus funguje i bez registrace a divák neplatí ničím jiným než pozorností k reklamě, spoustě reklam. Služba samotná také všude možně upozorňuje, jaké výhody nese předplatné Voya. Nova rozhodně zvolila dobrý přístup, který by mohl pomoci stagnujícímu počtu abonentů.

 

Nova Plus přináší divákům přidanou hodnotu tím, že jim umožní pohodlně a zadarmo sledovat vybraný program TV Nova. Pokračujeme tak v obchodní strategii distribuování vlastního obsahu napříč různými kanály. Diváci zároveň získají možnost pustit si dodatečně svůj oblíbený pořad, pokud jej nestihli v televizi,“ uvedl Christoph Mainusch, jednatel a generální ředitel skupiny Nova.

Vyjádření s přidanou hodnotou působí trochu úsměvně. Konkurenční Prima nabízí zdarma nejen své pořady, ale také některé zahraniční seriály a filmy. Archiv České televize je také dostupný zdarma. Ostatně i Nova dříve své pořady nabízela na svém webu bezplatně. Až předloni svůj archiv schovala za paywall.

Byl pro vás článek přínosný?