Hlavní navigace

Nové iPady nakonec dva a už v únoru, píše DigiTimes

30. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asijské zdroje tvrdí, že má Apple představit dva nové iPady na iWorldu už 26. ledna 2012. Podle dodavatelů součástek tak cupertinská firma pokryje společně s iPadem 2 segment nižší, střední i vyšší třídy. Přitom iPad 2 zůstane tím nejslabším/nejlevnějším modelem, který má konkurovat Samsungu, Amazonu a dalším.

Nové tablety si mají zachovat 9,7" úhlopříčku, ale dostanou čtyřnásobné rozlišení displeje (1536 × 2048 bodů) a lepší LED podsvícení (dva pásy diod) pro jasnější obraz. Displeje bude dodávat Sharp, ostatní elektroniku převážně LG a Samsung (který vyrobí i nový čtyřjádrový procesor Apple A6). Samsung má prý pro jeden model dodávat 5Mpx CMOS senzory, Sony až 8Mpx, mělo by tedy dojít ke zlepšení foto techniky, která byla u první generace zcela vynechána a u druhé odbyta.

Simplo Technology a Dynapack International Technology mají dodávat akumulátory s kapacitou až 14 000 mAh. Současná generace má poloviční.

Zdroj: Digitimes

Komentář

Osobně nevěřím, že Apple vydá dva iPady. Jeden určitě přijde s tím, že se bude nadále prodávat i iPad 2. Firma od návratu Jobse razila opačnou strategii než zbytek trhu. Nabídky byla zjednodušována. Zákazníci si neměli co vybírat, to Apple určoval, co budou lidi chtít a kupovat.

KL24

Pokud by Apple přece jen vydal iPady dva, pošlapali by tím starou strategii Steva Jobse. Ale je možné, že Tim Cook má jiné plány a chce především rozšiřovat vliv. Kdysi jim unikl trh s osobními počítači, který nakonec ovládly klony IBM PC a Microsoft. Teď jim vítr z plachet pomalu ubírá Android, ale Apple stále dominuje v oblasti tabletů. Udržet takový stav s jednou modelovou řadou není možné.

Ale přesto si myslím, že Apple pouze zlevní iPad 2 a přinese jeden iPad 3. Bude mít ono čtyřnásobné rozlišení, čtyřjádrový procesor, 1 GB RAM, dvojnásobnou kapacitu akumulátorů, ale zachová si stejný design a rozměry. S těmi už moc experimentovat nemůže. Stále má rezervy kvůli širokým rámečkům kolem displeje, jenže se zvyšujícím se výkonem bude muset zvětšit akumulátory. Pro iPady už existuje mnoho příslušenství. To je nepříjemné dědictví, které brání nefukování nebo zeštíhlování půdorysu tabletu.

Byl pro vás článek přínosný?