Hlavní navigace

Nové NASy Asustor: jsou levnější a místo přehrávače Boxee mají XBMC

16. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Síťová úložiště od Asustoru obsahují HDMI výstup na televizi a aplikaci Boxee pro přehrávání HD videí. Konkurenční QNAP se naopak chlubí prostředím XBMC, jež je subjektivně o něco lepší. Asustor nyní oznámil, že v nových modelech AS-302T a AS-304T bude místo Boxee možné využívat právě XBMC. Nový by měl být také hudební přehrávač.

Oba nové modely jsou také levnější a určené do domácností. Cena dvoudiskového modelu AS-302T činí 8490 Kč a čtyřdiskového 12 490 Kč. Samozřejmě bez disků.

Tip: Asustor AS-602T: nový lídr v NASech s HD přehrávačem (recenze)

Zachovávají všechny ostatní funkce a jsou postaveny na dvoujádrovém Atomu na frekvenci 1,6 GHz. Předchozí model měl Atom na 2,13 GHz. Výstup HDMI zvládá videa v 1080p a přehrávač lze ovládat buď přes klávesnici, nebo na iPadu či zařízení s Androidem. Drobným nedostatkem zatím zůstává absence klasického dálkového ovládání, nicméně Asustor je na poli multimediálních NASů třeba brát velmi vážně.

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.