Hlavní navigace

Nové televizory s Google TV půjde nastavit jako hloupé zobrazovače signálu

26. 2. 2021

Sdílet

Zdroj: Google
Google TV je aktualizací a v podstatě nástupcem Android TV, což je poněkud zvláštní, neboť Android TV se původně jmenoval … ano, Google TV. Nový Google TV má být zaměřený ještě více na obsah a na propojení s vaším účtem Googlu.

Po Chromecastu se Google TV letos objeví na televizorech Sony a TCL, později i na dalších značkách (Philips). Starší modely pravděpodobně zůstanou na systému Android TV, jehož verze 12 má být poslední.

Jednou z nových funkcí této chytré televize bude možnost nastavit televizor jako hloupý zobrazovač (aka Basic TV). Téměř všechny televizory dnes mají funkce Smart TV a pokud chcete model s kvalitním panelem, Smart TV se nevyhnete. Můžete se nepřihlásit se svým účtem, ale funkce tam pořád jsou a nezmizí.

[twenty20 img1="207701" img2="207700" offset="0.5"]

Se systémem Google TV budete nově moci přepnout rozhraní jen na základní funkce televizoru. Zmizí většina ikonek, přijdete o personalizované doporučení, hlasového asistenta či streamovací aplikace a zůstane vám živé vysílání a externí zařízení přes HDMI. Kdykoliv se pak můžete přepnout zpět.

KL24

Podle Googlu najde tato funkce využití například v domácnostech se špatným připojením k internetu, ale třeba i po letech, až televizor zestárne a jeho Smart TV přestane být relevantní. Uživatel prostě u starého televizoru chytré funkce vypne, protože už nebudou chytré, ale překážející. Čímž Google trochu naznačuje, jak dlouho nebo krátce hodlá starší modely podporovat.

zdroj: 9to5google

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.