Hlavní navigace

Nové Zenbooky od Asusu dostanou Full HD displej a podsvícenou klávesnici

27. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle neověřených zpráv z anonymního zdroje údajně blízkého Asusu by druhá generace Zenbooků, tedy Ultrabooků od Asusu, měla dostat Full HD displeje a jiné podsvícené klávesnice. Se zprávou přišel ukrajinský web ict.ua.

O zmíněných displejích jsme vás již tak trochu informovali dříve, Asus s nimi počítá už delší dobu. Zatím se zdá, že i jedenáctipalcový Zenbook druhé (nebo jedenapůlté) generace měl dostat minimálně možnost Full HD displeje, což nám připadá možná až přehnané – na displeji s úhlopříčkou 11,6″ by to byla vážně síla. Očekáváme však, že bude k dispozici i levnější varianta s nižším rozlišením, které by zde paradoxně mohlo být praktičtější. Na větší úhlopříčce 13,3″ už si rozlišení 1920 × 1080 bodů dokážeme představit, i když je jasné, že všem zdaleka vyhovovat nebude.

 

Kromě toho se zpráva zmiňuje také o podsvícených klávesnicích u nové generace – to je vlastnost, která UX21E a UX31E docela citelně chyběla. Tak trochu doufáme (a nejen my), že to znamená i kompletní přepracování klávesnice a přechod na nějaké tradičnější zpracování. Současné modely totiž trpěly zhoršenou odezvou, způsobenou na pohled pěkným, ale jinak evidentně nepříliš praktickým návrhem.

MMF24

Kromě toho by se měl změnit dodavatel touchpadů, což je ale už starší zpráva, a u nových modelů bychom se měli dočkat i dvojice portů USB 3.0. Tím výčet doposud známých informací, nebo spíše doměnek a zvěstí končí – v každém případě kromě Full HD displejů a jiných touchpadů v současnosti není jisté téměř nic. Spekulace také kolují o ceně, nové Zenbooky by prý měly být o něco levnější než ty současné; v tom případě je ale nejspíš řeč o slabších konfiguracích, ne o těch nejsilnějších se zmíněnými displeji s vysokým rozlišením – ty budou velmi pravděpodobně za nemalý příplatek.

Zdroj: Nordic Hardwareict.ua

Byl pro vás článek přínosný?