Hlavní navigace

Novinky: HWiNFO64 3.92, CrossLoop 2.82 a další

20. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Fresh View 8.34 ENOficiální stránka

Zase jsme u toho: vyplatí se instalovat klidně desítky programů, když nám docela dobře vystačí jeden? V praxi universální aplikace umí všechno, zároveň ale nikdy nenabídnou takový komfort jako specializovaní kolegové. Fresh View patří k těm všeumělům, které slibují otevřít pomalu každý soubor. Tedy, skoro, tenhle je specificky zaměřený na prohlížení multimediálních souborů. Aktuálně podporuje 86 formátů, nemusíte se vůbec bát, že byste v něm nemohli prohlížet fotografie nebo videa. Na nepodporovaný formát narazíte jen výjimečně.

Kromě hudby, videa a obrázků dovedete otevřít ikony uzamčené ve spouštěcích souborech EXE. Po tomhle odhalení už nebudete překvapení tím, že ikonu vytáhne i z DLL nebo ICL. Pokud chcete, můžete Fresh View využít ke správě fotek a videí, na hudbu si můžete nechat jiný program. K příjemným vlastnostem patří převody mezi formáty a vytváření fotoalb v HTML. K plnohodnotnému používání se musíte zdarma zaregistrovat.

CrossLoop 2.82 CZOficiální stránka

Zopakujme si, jak můžete někomu jednoduše a efektivně vzdáleně pomoci. Než se odhodlat k sáhodlouhému popisování, to už je lepší někomu přímo ukázat, jak na věc. Případně se s problémem poprat sami. Jenže dojíždění je otravné a opět zdlouhavé, takže je nejlepší převzít kontrolu nad cílovým počítačem, a to ze svého počítače v teple domova. CrossLoop se řadí k těm nejdostupnějším nástrojům. Můžete jej používat zdarma a jeho obsluha není nijak zvlášť komplikovaná. Každý počítač má jméno, to můžete dokonce sami vybrat, plus aplikace každé straně vygeneruje jeden kód.

Mezi oběma účastníky tudíž proběhne výměna kódu. To zvládne i začátečník, navíc tento postup zaručuje bezpečnost. Určitě se vám nestane, že by se vám k počítači náhodně připojil někdo cizí a začal vám hýbat s ukazatelem myši. Polední verze opravuje pár chybek.

HWiNFO64 3.92 ENOficiální stránka

Pakliže se zajímáte o hardware, museli jste již zákonitě slyšet o HWiNFO64. Tento diagnostický nástroj patří ke špičce ve svém oboru. Jak jste asi správně uhodli, jeho odnož pro 32bitové systémy se nazývá prostě HWiNFO32. Obě varianty však naleznete na stejném webu a kromě podpory jiných edicí Windows v nich není zásadní rozdíl. Množství informací, které vám prozradí o jednotlivých součástkách použitých v počítači, je skoro neuvěřitelné. Program se docela hodí též k monitorování teploty, poněvadž obsahuje pěkný přehled všech detekovaných senzorů, vedle nich indikuje stav hardwaru.

V poslední verzi se (jako ostatně pokaždé) zlepšuje podpora nových kousků hardwaru. Tentokrát jde převážně o senzory. HWiNFO64 se nemusí instalovat, takže jej můžete vystavit nezávazné zkoušce.

PortableApps.com AppCompactor 2.3 ENOficiální stránka

Výhody přenosných aplikací jistě připomínat nemusíme, avšak existuje způsob, jak jejich používání zefektivnit. Stránka PortableApps.com dává útočiště velkému počtu přenosných prográmků, najdete zde Firefox, Thunderbird, LibreOffice nebo Skype. Rozsahem typů aplikací tak dokáže pokrýt potřeby většiny. Sami ale víte nejlíp, že kompletní programy po rozbalení z archivu mohou zabírat i stovky megabajtů prostoru. V tomto bodě ke slovu přichází AppCompactor, který vyvíjí také tým ze stránky PortableApps.com. Pokud nechte investovat do opravdu rychlého a prostorného flash disku, spořící nástroj zkuste.

Zapojením algoritmů zmenší velikost přenosné aplikace až o polovinu. Aniž by ovlivnil její funkcionalitu, zrychlí její start a zmenší velikost. Vyberete v něm cestu k aplikaci a pak druh komprese. Lepší komprese s sebou obvykle přináší více problémů s kompatibilitou, takže postupujte opatrně a svou přenosnou aplikace vždy raději nejprve zazálohujte.

MyFolders 3.1 ENOficiální stránka

Zdá se vám kopírování souborů jednoduché? Přesto možná oceníte malý nástroj, který řadu situací ještě ulehčí. Zejména těch, které se opakují. MyFolders totiž přidávají do kontextové nabídky odkazy na složky, které si sami určíte. Ty pak podléhají příkazu kopírovat nebo přesunout. Označené položky tudíž takto snadno přesunete či zkopírujete do předvybraného cílového umístění, aniž byste ho museli hledat v Průzkumníku. Je jasné, že se vyplatí do nabídky zařadit hlavně ta místa, kam potřebujete něco přesouvat často. Z kontextové nabídky se ovšem do cílového adresáře můžete rovnou nechat přenést.

Cloud24

Teprve odnedávna MyFolders podporují také 64bitová Windows. Používat jej nicméně můžete i ve Windows XP.

Další důležité novinky:

Byl pro vás článek přínosný?