Hlavní navigace

Nový bezdiskový Xbox Series X dorazí v bílé barvě a s větším úložištěm

Sdílet

Příchod bílé verze Xbox konzolí a možné potvrzení nového hardwaru od Microsoftu? To vše během jediného dne na Xbox Games Showcase.

Microsoft si ke konci své včerejší Xbox Games Showcase připravil třešničku v podobě aktualizovaných konzolí Xbox Series X a S. Podle magazínu Engadget nabídne společnost vůbec poprvé Xbox Series X bez diskové jednotky a v bílé barevné variantě.

Ostatně samotný bezdiskový Xbox se již dlouho očekával a nejnovější březnový únik příchod této plně digitální konzole naznačoval. Společně s bílou verzí představil Microsoft také speciální galakticky černou edici Xbox Series X s 2TB diskovou jednotkou.

Bílého provedení se koneckonců dočkal i menší Xbox Series S, který dostane stejně jako loni představený černý stejnojmenný bratříček 1TB úložiště. Zvýšené úložiště je jakousi odpovědí Microsoftu na zvýšený zájem o konzole s větší pamětí a zároveň se zvyšujícími se nároky u nových her.

A ceny? Za nový bílý Xbox Series X s 1TB úložištěm bez diskové jednotky v případě zájmu zaplatíte 499 eur, za galakticky černý Xbox Series X s 2TB úložištěm zaplatíte 649 eur a nejmenší Xbox Series S s 1TB pamětí vás pak vyjde na 349 eur.

MMF24


Potvrzené práce na novém hardwaru

Přímo během Xbox Games Showcase přišla prezidentka Xboxu Sarah Bond s informací, že už nyní se pracuje na nové generaci konzolí nebo jiného nespecifikovaného hardwaru (vlastním herním handheldu). Phil Spencer v rozhovoru s IGN na otázku ohledně spekulací okolo handheldu odpověděl: „Ve smyslu hardwaru je pro nás budoucnost opravdu skvělá. Jsem nadšený z práce, kterou tým odvedl na podobě zařízení a odlišných způsobech hraní.“

Následně Phil Spencer doplnil, že včerejší Xbox Games Showcase byla primárně zaměřená na hry a o hardwaru bude společnost mluvit později.

Byl pro vás článek přínosný?