Hlavní navigace

Nový Commodore s dotykovým displejem?

Sdílet

Zdroj: Redakce

Letos v březnu se do médií dostal nový model počítače Commodore 64bit Phoenix. Pamětníci vědí, mladším připomeneme, že jde o jednu z legend osmibitů. Nových Commodorů je několik, nejvýkonnější Pro s čtyřjádrovým Intel Core 2 Quad stojí asi 1300 dolarů. Stále platí, že celá mašina je schována do těla klávesnice, přibyl ale touchpad se dvěma tlačítky. Časem vyšlo najevo, že model vyrobila společnost Cybernet.

Commodore Incvictus, zdroj: Commodore USA

Na stránkách se v těchto dnech objevil další model – Invictus – což v mateřštině znamená neporazitelný. Není zřejmé, jestli máme v názvu hledat nějaký klíč, ale až nápadně se podobná počítači Eee Keyboard. Ten už se přes rok odkládá, ale zdá se, že v těchto dnech už opravdu do obchodů dorazí.

Commodore je nejspíš opět dílem Cybernetu. Přesné specifikace zatím neznáme, na svět se dostala pouze fotografie. Na webu fanouškovském fóru Amiga World ale posbírali střípky, útržky a dotazy obtěžovali výrobce. Prý je jisté, že vevnitř bude Atom a Nvidia Ion. Dotykový displej je zřejmě 5" s kapacitní technologií doplněnou o stylus. Na baterii vydrží asi pět hodin a nakonec i bezdrátového HDMI se dočkáme. To už vypadá na opravdovou konkurenci Eee Keyboard. Jenže Asus bude svůj model umět lépe prodat.

Zdroj: Amiga World

Byl pro vás článek přínosný?