Hlavní navigace

Nový iPhone opět unikl, tenkokrát ve Vietnamu

13. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Skoro před měsícem se na internetu odehrál příběh jako z pohádky. V zapadlém baru v San Franciscu někdo omylem zapomněl prototyp nové generace telefonu Applu, který náhodou našel neznámý člověk a prodal jej redakci webu Gizmodo. Zanedlouho byly na světě první fotografie, video a úvahy, ale stále ve vzduchu visely pochybnosti o pravosti iPhone. Více v samotném článku.

Pár dní nato do domu redaktora Jasona Chena vtrhla policejní razie, která se soudním příkazem zabavila veškerý majetek, který by mohl nést nějaké informace ohledně nového telefonu s nakousnutým jablkem ve znaku. Už bylo jasné, že přístroj byl opravdu pravý, byť finální verze se může od prototypu ještě lišit. Po tomto incidentu by málokdo tušil, že do světa unikl další iPhone.

Tentokrát se objevil za oceánem až ve Vietnamu. Na diskuzním fóru Taoviet se objevilo několik fotografií s rozmontovaným přístrojem. Operační systém bohužel funkční nebyl. Nicméně potvrdil se procesor Apple A4, který pohání i iPad a oproti iPhone 3GS je díky vyššímu taktu o něco rychlejší. Na spodní hraně telefonu vedle konketorů chybí šroubky a na zadní stranu se dostal nápis 16 GB, jenž značí kapacitu interní paměti. Zřejmě se jedná o nejnižší verzi.

iPhone na kusy, zdroj: Taoviet

MMF24

Na dalším vietnamském webu Tinhte mají další fotografie včetně videa. Pravděpodobně jde o stejný přístroj.

Zdroj: Teavionet, Tinhte

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku