Hlavní navigace

Nový výrobce zákl. desek: AFox

11. 6. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jméno Hon Hai Precision Industry vám asi mnoho neřekne, když vám ale prozradím, že tato čínská společnost vyrábí základní desky a grafické karty pod značkou Foxconn, už asi víte, o kom je řeč. Proč o tom vůbec mluvím? Značka AFox je totiž nejnovější dítko právě HHPI.

Pod vlajkou AFoxu se zprvu budou prodávat základní desky a grafické karty, později bude nabídka rozšířena o další druhy produktů, například počítačové skříně a chladiče nebo levné mobilní počítače. Těžko odhadovat, do jaké míry budou Foxconn a AFox nabízet identické produkty, ale lze očekávat, že duplicita bude běžnou praxí. Nebude to tedy případ ASUSu a ASRocku, dvou výrobců základních desek v područí Asusuteku, kdy ASRock si jde vlastní cestou a ASUSu prakticky nekonkuruje. Přesto ale X-bit labs upozorňuje, že některá rozhodnutí při návrhu hardware se mohou u Foxconnu a AFoxu lišit.

AFox je zkrácenina „Asian Fox“ (asijský lišák) nebo „A Friend of Foxconn“. Není to první značka, kterou HHPI vytvořilo vedle Foxconnu. Už několik let existuje dceřiná firma Oxxco, která se specializuje na paměťové moduly. X-bit labs také píše, že s Foxconnem jsou úzce spjati výrobci grafických karet Leadtek a PowerColor.

Zdroj: X-bit labs

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku