Hlavní navigace

O2: „Podíl chytrých telefonů roste, stále vede Nokia se Symbianem“

30. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Telefónica O2 nahlédla do svých údajů a ukázala veřejnosti, jak si chytré telefony vedou u zákazníků. Velmi drtivě stále vede Symbian s 62% podílem.

Za matku chytrých telefonů můžeme jednoznačně považovat Nokii, která se před několika lety dokázala prosadit se svými symbianovskými telefony. A své prvenství si u O2 (v celosvětových měřítcích to je samozřejmě jinak) stále drží, Android jí ale měsíc od měsíce dohání. Podíl mezi hloupými a chytrými telefony se začal lámat již mezi roky 2009 a 2010. Dnes prodejům chytré mobily jednoznačně dominují.

Statistika

Druhý Android u svými 20 % dlouho nezůstane a půjde výš, Apple se ale bude muset s 8 % spokojit na delší dobu (ledaže by začal prodávat i levné modely, to ale zatím rozhodně nehrozí). Otazník visí nad Microsoftem. U O2 tvoří Windows Phone/Mobile jen dvacetinu prodejů a budoucnost lze jen velmi těžko věštit. Mezi nevýrazné platformy (celkově 1,6 %) se smolně zařadila i Bada od Samsungu.

„Chytrý telefon se bez připojení k internetu prakticky neobejde. Jedině s ním totiž jeho majitel opravdu naplno využije možností, které takový telefon nabízí. Věříme, že se tak s rostoucím podílem chytrých telefonů v síti O2 rozšíří i počet uživatelů internetu v mobilu. Ten je možné v O2 získat už za 150 korun měsíčně,“ doplňuje Jiří Dvorjančanský.

CS24

V současné době nabízí O2 téměř 50 mobilních telefonů, z toho devět postrádá operační systém. Prodeje válcují především levné chytré modely. Nejlevnější, Samsung Galaxy Y, se u O2 dá pořídit za 2 795 Kč.

Zdroj: TZ

Byl pro vás článek přínosný?