Hlavní navigace

O2 TV chce změnit televizní svět. Diváky nezajímají stanice, ale pořady

5. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Princip, který se již ověřil na západě, míří do Česka. Zákazníci placené televize O2 TV XL ve svých set-top boxech od příštího týdne uvidí novou úvodní obrazovku Moje menu. O2 ji popisuje jako „tisíce hodin na jedno kliknutí“. Sledováním chování diváků O2 zjistilo, že lidem záleží na obsahu, nikoliv stanici, který ji vysílá. Večer si tedy nepustí Novu, ale dle programu jdou za nejzajímavějším filmem, seriálem či jiným pořadem. Jenže program nikdo nezvládne kontrolovat celý. I v DVB-T je přes 20 stanic, O2 skrz svou internetovou televizi jich vysílá více než 100.

Funkce Moje menu tak uživatelům setřídí právě hraný obsah všech stanic do osmi hlavních kategorií a doporučí, co sledovat, podle hodnocení pořadů na IMDB.

Naším záměrem bylo zjednodušit zákazníkům O2 TV orientaci ve velkém množství hodin obsahu, představit jim ty nejlepší pořady z kanálů, které doposud nesledovali. Stačí jen, aby si zákazník řekl, nač má zrovna náladu a klikl na patřičnou kategorii. Například filmy v kategorii Nejlepší filmy nebo Komedie jsou navíc seřazeny podle hodnocení milionů diváků,“ říká David Duroň, ředitel O2 TV.

Na hlavní obrazovce budou také doporučené tituly z videotéky, nedokoukané pořady z dřívějška atd. Nové rozhraní bude od 9. října dostupné pro uživatele tarifů O2 TV XL. Následně se dočkají i nižší tarify, aktualizace set-top boxů budou dokončeny v listopadu.

Byl pro vás článek přínosný?