Hlavní navigace

Obrázky z webového rozhraní Microsoft Account prozrazují integraci Twitteru

28. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Cloudové služby budou s Windows 8 těsně integrovány. Různá data se budou ukládat do jednotky SkyDrive, mj. systémová nastavení nebo konfigurace programů. Microsoft ovšem poskytuje také e-mail a další služby. Ty už ale nebudou vystupovat pod jednotnou značkou Windows Live, ta bude s vydáním Windows 8 de facto úplně zrušena. Abyste většinu cloudových služeb mohli používat, potřebujete tzv. Windows Live ID, které bude přejmenováno na Microsoft Account. Podmínkou ovšem není, že si rovnou musíte založíte e-mailovou schránku, můžete mít také běžný účet bez nutnosti využívat Hotmail.

Tip: Live Mesh skončil, nahradil jej SkyDrive. Nakope zadek Dropboxu?

S Microsoft Account se ve Windows 8 budeme také přihlašovat k počítači, byť to nebude podmínkou. Bez něj ale nevyužijete cloudové propojení, v takovém případě se proto o hodně připravíte. Bývalé služby sdružené pod značkou Windows Live můžete spravovat také prostřednictvím webového rozhraní, což platí i pro Microsoft Account. Například SkyDrive ještě nedávno nešlo používat jinak než skrze internetový prohlížeč. V souvislosti s blížícím se vydáním Windows 8 a zrušením známé značky se chystá rovněž předělání vzhledu webového prostředí služeb.

Podoba webu Microsoft Account

 

Na stránce LiveSide.net se objevily snad vůbec první obrázky z přepracované podoby, kde se do popředí dostává právě Microsoft Account. Již nyní je jasné, že se Metro promítne také na webu. Hranaté prostředí se nepodepíše pouze na nových Windows, ale také na bývalých službách Windows Live. Nová grafika se zdá být docela povedená, webové prostředí cloudových služeb bude vzhledově pěkně propojeno s Osmičkami. V záhlaví se objevuje pruh, který bychom mohli přirovnat k tomu, co má Google. I jeho pruh s ovládacími prvky se shodně objevuje ve všech službách, takže usnadňuje navigaci. Zásadní zjednodušení postihne patrně všechny weby. Třeba domovská stránka s profilem již nevypisuje dění v sociálních sítích.

 

Přesto budete moci svůj účet stále propojit s různými sociálními službami, protože ty hrají v ostatních produktech z Redmondu velkou roli. Potěšující je, že se k nim konečně přidá Twitter, který zde (myšleno na webu) dosud chyběl. Například kontakty z těchto sítích automaticky zachytí váš počítač s Windows 8, stejně tak telefon s Windows Phone. Nového vzhledu bychom se mohli dočkat někdy v létě, pravděpodobně v srpnu.

CS24

 Podoba webu Microsoft Account Podoba webu Microsoft Account Podoba webu Microsoft Account

Zdroj: LiveSide.net 1 | 2

Byl pro vás článek přínosný?