Hlavní navigace

Obrázky z Windows 8 ukazují malé změny, Store má zelenou dlaždici

14. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na internetu se opět objevilo několik obrázků z Windows 8. Tento systém jsme si již měli možnost osahat, Consumer Preview je ostatně stále k dispozici ke stažení. Na začátku června nás nicméně čeká Release Preview, přičemž nějaké ty změny a novinky se v tomto vydání očekávají. Mělo by jít v podstatě o Windows 8 tak, jak budou vypadat, až vtrhnou na trh. Čekání nám nyní zkrátí obrázky, které ukazují novou podobu spouštění Windows. Ta se nicméně ještě může změnit a patrně se i promění.

 

Další obrázek je mnohem zajímavější a naznačuje, že (nejspíš při instalaci) se Microsoft pokusí uživateli ukázat nové funkce, kterých bude ve Windows 8 požehnaně. Laborování s tzv. žhavými rohy metodou pokusu a omylu se tudíž konat nebude, pokud budete sledovat instruktáž.

Release Preview samozřejmě přinese také významnější změny. Vývojáři dále pracují na novodobé nabídce Start. Windows Store má zelenou dlaždici, nový motiv na pozadí a upravené tlačítko pro přiblížení a oddálení pohledu na dlaždice. Napjatě pak čekáme na úpravy chování Startu, které z obrázku ostatně ani nevykoukáme.

Microsoft pro nadcházející vydání Windows 8 plánuje rovněž novou sadu obrázků na pozadí a na zamykací obrazovku.

Nové pozadí

 

Nové pozadí

Mnohé zdroje opět potvrzují vydání zařízení – tím pádem i systému samotného – s Windows 8 na podzim.

Zdroj: Win8China via Neowin
Win8China via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?