Hlavní navigace

OCZ NIA dostává nové profily, můžete hrát Crysis

16. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

OCZ NIA je zařízení, jenž umožňuje uživateli ovládat počítač „pouhým“ mozkem, tedy bez klasického užití horních končetin. Zkratka NIA znamená „Neural Impulse Actuator“, úkolem je vyhodnocovat mozkovou aktivitu jedince a převést tyto „myšlenky“ do formy, které rozumí váš operační systém. V důsledku (a při 100% funkčnosti) byste tedy mohli pouze ležet na gauči a doslova nehnout prstem.

Je potěšující, že i přes skoro čtyři roky od uvedení pracuje společnost OCZ stále na aktuálních ovladačích, i když podpora „nových“ herních pecek zde již měla být nejspíše dávno. Crysis, FarCry 2, Harry Potter Quidditch a Unreal Tournament 3, to zní jako hudba minulosti, nemyslíte? Neznamená to však, že byste doposud nemohli NIA na těchto hrách zkoušet, až nyní zde však máte jakousi záruku, že vše opravdu poběží jak má.

OCZ NIA není popravdě žádnou novinkou, o existenci tohoto zajímavého kousku hardware vás informoval již v březnu/marci 2008 kolega Mirek Jahoda. Nakonec jsme se dočkali a zařízení dokonce rovnou sami otestovali, závěr si můžete udělat sami. Je pravdou, že OCZ NIA rozhodně není dokonalé zařízení a nehodí se pro každého, dokáže však zprostředkovat ovládání počítače např. osobám se zdravotním postižením.

Zdroj: news.softpedia.com

Byl pro vás článek přínosný?