Hlavní navigace

Odhalení Samsungu Galaxy S IV je téměř jisté, dojde k němu v půlce března

7. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Magazín SamMobil potvrdil datum, kdy Samsung oficiálně světu představí jeden z nejočekávanějších Androidů roku – Galaxy S IV. Podle zdroje přímo z jihokorejské společnosti k tomu dojde 15. března. Představení by samozřejmě mělo být spojeno s tradiční akcí Samsung Unpacked, jejíž datum a místo konání zatím výrobce tají. Pozvánky pro novináře jsou očekávány po skončení barcelonského veletrhu MWC 2013, který se koná na konci února.

SamMobil potvrdil také to, co jsme již několikrát slyšeli – Galaxy S IV jako první přijde na trh v zemích východní Evropy, pravděpodobně ještě v březnu. Do celé Evropy a Asie se pak dostane na konci dubna a Spojené Státy, stejně jako Austrálie se dočká v květnu či červnu.

Render, který je považován za Samsung Galaxy S IV
Render, který je považován za Samsung Galaxy S IV

V dubnu se navíc společně s telefonem dostane na trh i velké množství příslušenství – kryty displeje, externí akumulátor, sada bezdrátového dobíjení, sluchátka či set pro připojení k TV.

Za finální můžeme považovat i spekulace o hardwaru, kterým bude Galaxy S IV vybaveno – osmijádrová novinka Exynos 5 Octa s grafickým jádrem Mali-T658, displej s úhlopříčkou 4,99“ a Full HD rozlišením, 2GB RAM a fotoaparát s rozlišením 13 Mpx. Smartphone přijde na trh s Androidem 4.2.1 a bude dostupný v černé a bílé variantě. Jeho kódové označení bude GT-I9500.

Zdroj: SamMobile.com

Byl pro vás článek přínosný?