Hlavní navigace

Oficiálně: Vychází VLC 2.0 pro Android. Přehrávač umí procházet síť a má nový vzhled

22. 6. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aktualizováno 22. června

VLC 2.0 je už v Play Storu. Kromě nového vzhledu a procházení sítí navíc slibuje rychlejší dekódování všech druhů videa a také umí z OpenSubtitles.org stahovat titulky.

Původní článek z 3. června

VideoLAN vydal pro Android přehrávač VLC 2.0. Hlavní novinkou je přímá podpora síťových úložišť. VLC si rozumí se servery SMB, NFS, FTPS, SFTP nebo UPnP. Není třeba přitom adresy zadávat ručně, přehrávač si síť sám prohledá a najde dostupná místa. Ta, která vyžadují přihlášení, rovnou zobrazí i přihlašovací dialog s možností uložení hesla.

VLC 2.0 pro Android

Tvůrci na několika místech upravili uživatelské rozhraní. Novinkou je například tmavý vzhled vhodný pro OLED. Navíc byl sloučen vývoj aplikace pro mobilní Android a Android TV. Uživatelů si tak mohou zapnout skin pro televizi i na mobilu. Na malé obrazovce se ale moc dobře neovládá, více by mu slušela alespoň úhlopříčka tabletu. Kromě toho VideoLAN slibuje rychlejší dekódování a plynulejší přehrávání videosouborů.

VLC 2.0 pro Android

VLC 2.0 pro Android je dostupný v Play Storu. Pokud v něm vidíte ještě starší verzi 1.7.x, můžete si na vlastní nebezpečí stáhnout instalátor nové verze z APK Mirroru.

 

via Android Police

Byl pro vás článek přínosný?