Hlavní navigace

Oficiálně: Windows Live Messenger skončí v prvním čtvrtletí roku 2013

7. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Odbyli jsme si to rychleji, než jsme původně mysleli. Microsoft oficiálně oznámil, že jeden z prvních komunikátorů v tichosti skončí svou kariéru. Po více než dvanácti letech jde o nesnadné rozhodnutí, ale zejména na telefonování a videochat si lidé skutečně oblíbili Skype. Na tom hodlá Microsoft stavět. Tím, že do svého portfolia začlení a těsně integruje Skype, dovrší svůj plán o soubor vzájemně dobře spolupracujících služeb. Ke všem se budete přihlašovat pomocí Microsoft Account.

Tip: Konec se blíží: Skype zřejmě brzy nahradí starší Windows Live Messenger

O konci, resp. sloučení služeb, jsme toho hodně napovídali včera, tak se nebudeme zbytečně opakovat. Nově jsme se dozvěděli, že Messenger se s námi rozloučí celosvětově již v prvním čtvrtletí roku 2013. Jedinou výjimku bude kupodivu tvořit Čína. O důvodech můžeme jen spekulovat, Redmondští se o nich nic nesdělili.

Nutno podotknout, že Messenger byl v zámoří stále velmi populární, hovoří se až o 100 milionech uživatelů, byť mu pozornost v posledních letech kradly sociální sítě v čele s Facebookem. Jedná se proto o docela odvážný krok, ale jak všichni víme, Microsoft má letos odvahy na rozdávání.

 

Skype prozatím nedokáže Messenger nahradit úplně ve všem, pokud se ale budeme bavit o kvalitě hovorů, jde o lepší volbu. Soubory posílat umí a navíc obsahují zajímavé sdílení obrazovky. Skype rovněž podporuje napojení na Facebook a můžete s ním v této síti dokonce chatovat.

V našich končinách se Windows Live Messenger nikdy příliš nerozšířil, kdybyste ho ale používali, stačí, když si stáhnete nejnovější Skype, přihlásíte se pomocí Microsoft Account a vaše staré kontakty z Messengeru se zde objeví. Skype je navíc připraven na telefonování do mobilních a pevných sítí, byť za poplatek, umí videochat s Facebookem a k dispozici je skoro na každé platformě.

Messenger tedy nevyhnutelně vypadne z balíčku Windows Essentials. Dostane se do něj Skype? Jedno upozornění na závěr. Pokud přikročíte k instalaci nejnovějšího Skypu, počítejte s tím, že vám odinstaluje Messenger.

KL24

Stávající účet u Skypu lze sloučit s Microsoft Account
Stávající účet u Skypu lze sloučit s Microsoft Account

Zdroj: Inside Windows Live | The Big Blog

Byl pro vás článek přínosný?