Hlavní navigace

OneDrive 4.1 povoluje sdílení dat ze systémových nabídek a hromadné nahrávání

25. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když jsem se před pár dny rozepsal o tom, proč byste zatím spíše neměli uvažovat o přechodu na Windows Phone 8.1 v rámci programu Developer Preview, zmínil jsem nedostatky v oblasti kompatibility aplikací. Vývojáři je musí upravit, aby fungovaly správě po všech těch změnách v systému. Kupříkladu nabídka pro sdílení se vyprázdnila, kromě základních systémových součástí s ní zatím skoro žádná aplikace nepočítá.

Tip: Proč zatím nepřecházet na Windows Phone 8.1? Čekáme na funkce i aplikace

Bohudík to už neplatí pro OneDrive. Obrázky se ve Windows Phone 8 díky integrované podpoře daly hromadně ukládat do SkyDrive z prostředí prohlížeče obrázků. Integrovaná podpora se nicméně vytratila a v klientu OneDrive soubory vybíráte k nahrání po jednom. Pokud aspoň občas ukládáte soubory z telefonu do cloudového úložiště, bude pro vás verze 4.1 zlomová.

 

To, že lze odesílat jakékoli soubory, je samo o sobě velká věc. OneDrive podporuje ukládání do cloudu z jiných aplikací a otevírání souborů z cloudu v jiných aplikacích. Dále se naučil nahrávat více fotek a videí najednou, což byla další výtka, viz výše. Autoři optimalizovali vzezření, aby klient lépe vypadal na větších telefonech.

Díky skrývajícím se prvkům se více ponoříte do prohlížení fotek. Poslední novinkou se stalo řazení souborů a složek. To jsme ovšem do přehledu nezapočítali opravené chyb a optimalizace výkonu. OneDrive 4.1 si stáhnete z Windows Phone Store. Uživatelé Windows Phone 8.1 nemají nač čekat, ba právě na opak.

MMF24

OneDrive 4.1OneDrive 4.1

via @lastol

Byl pro vás článek přínosný?