Hlavní navigace

Opera Dev 50 přidává možnost exportovat stránky přímo do formátu PDF

13. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Koncem září byl zahájen vývoj Opery 50. Vzhledem k tomu ji zatím naleznete v kanále Developer. Dosud „padesátka“ nenabízela mnoho nového, to se ale změnilo v posledním sestavení. Vývojový tým do prohlížeče přidal možnost tisknout stránky do dokumentů ve formátu PDF. Což bude na některých platformách vítaná novinka.

KL24

Například ve Windows 10 už najdeme integrovanou virtuální tiskárnu, s níž můžete tisknout do PDF z libovolné aplikace. V Opeře tisk hledejte v hlavní nabídce Stránka (v originále File). Zástupce vývojového týmu ale v případě záměru pozdějšího tisku PDF na papír doporučuje tisknout pomocí standardního dialogu pro tisk, který export do PDF již umožňuje delší dobu.

Opera přidává možnost rychlého tisku do PDF Opera přidává možnost rychlého tisku do PDF

V tomto režimu máte totiž k dispozici více možností, které mohou u záměru tisknout na papír přijít vhod. Nový režim naproti tomu stránku zachytí přesně tak, jak ji vidíte před sebou v prohlížeči. Vedle toho nové sestavení jako vždycky opravuje pár chyb. Odkazy pro stažení Opery developer naleznete na blogu vývojového týmu, případně níže:

Byl pro vás článek přínosný?