Hlavní navigace

Plánovat odesílání už můžete i v Outlooku.com. Služba zhoršuje kontrolu pravopisu

23. 6. 2020

Sdílet

Plánování odesílání zpráv je teď v módě. Zhruba ve stejnou dobu, kdy Twitter zavádí plánovač ve své webové aplikaci, plánování přichází i do Outlooku.com. Osobně jsem si novinky všiml včera večer a není to náhoda. Jak upozornil web Neowin, na uvedení funkce tentýž den upozornil Mike Tholfsen z Microsoftu.

Plánovač funguje přesně tak, jak čekáte. Tlačítko pro odeslání nyní obsahuje sekundární skrytou možnost, a sice vybrat datum a čas odeslání zprávy. E-mail určený k pozdějšímu odeslání následně najdete ve složce s koncepty. Zhruba před rokem stejnou funkci nabídl Gmail, Microsoft tak v tomto kontextu dohání svého konkurenta a poskytovatele největší e-mailové služby světa.

MMF24

Ještě jsem zaznamenal, že Outlook.com převzal otěže nad kontrolou pravopisu. Ta tedy funguje i v prohlížečích bez kontroly pravopisu. Jenže tu dnes nabízí každý prohlížeč. Integrovaná kontrola v pošťákovi neumožňuje přidávání vlastních výrazů do slovníků, takže si ji nemůžete vytrénovat. Navíc bojuje se zvykem, že návrhy se objevují v kontextové nabídce – teď musíte klepnout levým tlačítkem myši. Tento přídavek tak působí nadbytečně a dokonce spíše zhoršuje uživatelský zážitek.

Zdroje: vlastní | Mike Tholfsen na Twitteru | The Verge

Byl pro vás článek přínosný?