Hlavní navigace

Padající sníh: nový benchmark (primárně) pro Internet Explorer

21. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Určitě vám něco říká pojem Internet Explorer Test Drive. Microsoft na této stránce publikoval nejedno technologické demo, na nich pak s libostí předváděl schopnosti Internet Exploreru 9. Ten se naučil využívat grafickou kartu k zobrazování určitých prvků na stránce, tudíž zvládne některé velmi náročné úlohy, na které by procesor jednoduše nestačil. Svůj Test Drive firma používá nadále, jen s lehkou obměnou. Nyní totiž nese název Internet Explorer 10 Test Drive. Stále v něm najdete všechny starší demonstrační ukázky.

K tomu i jednu novou. Let It Snow využívá HTML5 a hardwarovou akceleraci k vykreslení pořádné sněhové bouře. Samozřejmě se obejdete i bez IE10, vystačíte si s předchozí generací prohlížeče, případně s libovolným jiným prohlížečem podporujícím akceleraci. Microsoft do středu scény umístil tabuli pokrytou sněhem. Upřímně, k odstranění sněhu vůbec nepotřebujete Windows 8 a IE10 s podporou více dotyků najednou. Docela dobře si vystačíte s myší. Kdybyste ale ještě zkoušeli Developer Preview na stroji s dotykovým displejem, neváhejte všechny dostupné možnosti využít.

Zkuste si benchmark také v jiném prohlížeči. V extrémním případě můžete zapnout až čtyři tisíce opadajících sněhových vloček, ale k tomu už potřebujete silnější stroj, na slabém ani Internet Explorer nepomůže.

Zdroj: IEBlog

Byl pro vás článek přínosný?