Hlavní navigace

PanzerGlass vyrábí ochranná skla pro mobily, která vás ochrání před šmíráky

22. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dánská společnost PanzerGlass, která před pěti lety začala vyrábět ochranná skla pro smartphony, tablety a notebooky, představila zajímavou novinku. Skla CamSlider určená mobilům obsahují posuvnou krytku přední kamery. To pro všechny paranoiky, kteří se bojí, že je někdo může sledovat.

Není to přitom tak nepravděpodobné, v minulosti se v Androidu objevila chyba, která zákeřným aplikacím zpřístupňovala foťák bez vědomí uživatele. S CamSliderem vás už neuvidí, ať je děravá aplikace, či systém. (Slyšet vás stále můžou.)

Podobné krytky už do notebooků integrují někteří výrobci. Kameru lze na jakémkoliv zařízení pochopitelně přelepit čímkoliv, doporučoval to i šéf FBI. PanzerGlass proto sklo prodává jako komplexní bezpečnostní řešení.

Temperované sklo tlusté 0,4 mm ochrání telefon před škrábanci, sníží světelnou odrazivost a má i oleofobní vrstvu, aby na obrazovce neulpívaly otisky. Chrání tak ochranná skla typu Gorilla Glass, která zase chrání samotné displeje. :-) Přidanou hodnotou je ale ochranný polarizační filtr, jenž omezuje zobrazovací úhel. Co se píše na displeji, uvidíte jen vy, nikoliv přísedící ve tramvaji.

CS24

Nové sklo se u nás začne prodávat ještě během listopadu za doporučenou cenu 999 Kč. První várka bude určená pro iPhony 6 a novější. Později přijdou i varianty pro jiné telefony. PanzerGlass vyrábí ochrany pro zařízení všech větších značek.

Byl pro vás článek přínosný?