Hlavní navigace

Pavilion dv6 a ProBook: HP uvádí nové modely s procesory AMD

16. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost HP rozšířila své portfolio domácích a pracovních notebooků o tři nové modely, které využívají technologii VISION od AMD. Jedná se o nové notebooky vybavené čipy typu APU (accelerated processing units) od AMD, spojující jádro CPU a výkonnou grafiku v jednom integrovaném obvodu.

Nové modely HP Pavilion řady dv6, jejichž výkon zajišťuje AMD Fusion APU, navazují na filozofii HP "MUSE", zatímco notebooky HP ProBook 6465b a 4535s vychází z designu "FORGE". Konkrétně se jedná o tyto modely:

  • HP Pavilion dv6 je vybaven technologií HP CoolSense, webkamerou HP True HD Vision a zvukovou technologií HP Beats.
  • HP ProBook 6465b je vybaven technologií AMD VISION Pro. Notebook je proveden ve wolframovém designu s hliníkovým krytem displeje, odolným proti opotřebení.
  • HP ProBook 4535s spojuje broušenou hliníkovou povrchovou úpravu s metalickým barevným provedením. K jeho hlavním vlastnostem patří integrovaná webkamera s vysokým rozlišením) a funkcí rozpoznávání obličeje pro ověřování identity a sada nástrojů HP ProtectTools.

HP Pavilion dv6

Notebooky s AMD řešením

Nové notebooky jsou osazeny AMD hybridními čipy APU série A. U řady dv6 je k sipozici duální grafika a vyvažování výkonu podle aktuální spotřeby energie přepínáním mezi jednoduchým a duálním grafickým módem.

ProBook

KL24

AMD technologie VISION Pro se samostatnou grafikou AMD Radeon Dual Graphics u modelu ProBook 4535s a UMA grafikou u modelu ProBook 6465b umožňují multitasking pro video konference, prohlížení webových stránek a graficky náročné aplikace.

Ceny a dostupnost

  • HP Pavilion dv6 bude na českém trhu v prodeji od července 2011 za cenu od 14 990 Kč včetně DPH.
  • HP ProBook 6465b bude na českém trhu v prodeji od poloviny července 2011 za cenu od 15 950 Kč včetně DPH.
  • HP ProBook 4535s bude na českém trhu v prodeji od poloviny července 2011 za cenu od 11 350 Kč včetně DPH.

Zdroj: TZ HP

Byl pro vás článek přínosný?