Hlavní navigace

PC rady 9/2010: Tajné + skryté funkce Windows 7

2. 7. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Projekt 1: Co ještě nevíte o Windows 7

Windows 7 nabízejí nespočet nových možností. O většině z nich se už napsaly desítky stran textu, některé však zůstávají v pozadí zájmu médií a to i přesto, že jde o nové zajímavé funkce, které si u spousty uživatelů najdou své využití. My vám některé takové novinky představíme, dozvíte se tak například, jak naplno využít možnosti ovládání dotykem nebo jak prostřednictvím integrovaného nástroje Windows popsat počítačovém specialistovi problém, který se systémem máte.

Projekt 2: Ovládněte filmové titulky jednou provždy

Nevládnete-li cizím jazykům, pak je pro vás dabing nebo filmové titulky nezbytností. Co když ale u filmů stažených z internetu titulky nesouhlasí – předbíhají se, nebo jsou naopak zpožděné, zpožďují se až v průběhu filmu nebo se zobrazují jinak chybně? Poradíme vám, kde titulky stahovat, abyste se takovým nepříjemnostem vyhnuli, a když už na takový problém narazíte, jak si jednoduše titulky upravit a následně spolu s filmem vypálit na DVD.

Multimediální balík Nero

Nero bývala kdysi nejkvalitnější vypalovací aplikace. S postupem času však uživatelům přestalo vypalování stačit a začali volat po dalších funkcích – možnosti vytvořit si vlastní obal na krabičku od média a s nástupem multimediálních počítačů pak také po možnosti upravovat vypalovaný obsah a uspořádávat mediální soubory. Všechny tyto funkce vám nabízí Nero Multimedia Suite 10, na našem CD zcela exkluzivně k dispozici v prodloužené zkušební verzi.

Když chcete být v komunitě non-stop

Facebook, Spolužáci, Lidé, Twitter. To jsou jen některé ze služeb, které v současnosti využívá drtivá většina českých uživatelů internetu. Jde o tzv. komunitní portály, jejichž prostřednictvím lze snadno a rychle komunikovat se známými a sledovat jejich aktivitu, sdílet s nimi fotografie a videa apod. Internetový prohlížeč Flock si popularitu těchto médií uvědomuje. Nabízí proto možnost integrovat práci s těmito službami přímo do struktur prohlížeče a přistupovat k nim bez nutnosti otevřít internetovou adresu.

Tipy, triky, návody

Elektronický cestovatelský deník
Hudba na internetu zdarma
Panoramatický snímek v okamžiku
Tapeta pro pozadí složek ve Windows
Vylepšené stahování z internetu od TV Nova
Vypravte se na túru

Všestranný komunikační nástroj
Jednoduché sdílení hudby v síti
Jak na přehledné diagramy a schémata
Více sítí, žádný problém
Geotagging – kde byly vaše fotky pořízeny?
Multimediální balík oblíbeného vypalovače Nero
Počítač jako umělecké dílo
Krok za krokem: Jak si zaregistrovat internetovou adresu
Užitečné weby: Internetové encyklopedie

Produkty: Hardwarové novinky

MMF24

Kupujeme: Kupujeme netbooky

Byl pro vás článek přínosný?