Hlavní navigace

PDF Expert pro iPad: král v oblasti prohlížení dokumentů [zkušenosti]

2. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prostředí aplikace a její rychlost

Prostředí aplikace je přehledné, čisté a jednoduché. Po levé straně naleznete boční panel, kde dominuje seznam naposledy otevřených dokumentů, dále tlačítka odkazující na složku s vašimi dokumenty, síťová připojení a nastavení aplikace samotné. Seznam naposledy otevřených dokumentů je dobře po ruce, když potřebujete procházet mezi více soubory.

Aplikace samotná se chová opravdu svižně a dokument o velikosti kolem 150 normostran otevře doslova v mžiku oka. Přecházení mezi jednotlivými stránkami dokumentu je taktéž plynulé.

Použití aplikace

Samotný název aplikace PDF Expert je trochu zavádějící, aplikace bez menších problémů dokáže zobrazit prakticky jakýkoli dokument z kancelářských balíků Microsoft Office, iWork, nebo i samotné obrázky, muziku a video.

Co by byla aplikace k prohlížení dokumentů bez dokumentů samotných. Nabízí se tedy pěkná řádka způsobů, jak dokument do aplikace PDF Expert vložit. Prvním z nich je lehce komplikované kopírování skrze iTunes, způsobem druhým je podpora služeb jako je Dropbox, Google Docs, iDisk, WebDAV, nebo FTP server, a třetím a pravděpodobně nejjednodušším je otevřením dokumentu, který je přiložený jako příloha e-mailu.

PDF Expert PDF Expert

Aplikace PDF Expert přichází se širokou škálou nástrojů k úpravě dokumentů. Zvýrazněním textu počínaje, anotacemi konče. Všechny vámi zanesené změny jsou katalogizovány a lze mezi nimi jednoduše přecházet. Nelze opomenout i možnost změny pořadí stránek, jejich kopírování či vložení prázdné stránky. Dalo by se říci, že stran funkčnosti a jednoduchosti užití aplikace PDF Expert předčí i leckterý program na úpravu a anotaci dokumentů PDF na stolních počítačích.

WT100

Při procházení nastavení aplikace vás jedna funkce opravdu zaujme. Řeč je o možnosti uzamknutí aplikace heslem. Tento způsob je poměrně dobrou alternativou k absenci více uživatelských účtů v iPadu. Skoro si člověk i řekne, proč touto funkcí není vybavena každá aplikace.

Verdikt

Aplikace PDF Expert není zrovna nejlevnější záležitostí na poměry cen aplikací pro mobilní zařízení. Vyjde na necelých 8 eur a je třeba ji zakoupit zvlášť pro iPhone a iPad. Při práci vám snad může chybět jen jedna funkce a tou je možnost uložení dokumentu do PDF. Této funkce se bohužel hned tak nedočkáme. Ta je součástí jiné aplikace od stejného vývojářského studia. Pokud tedy hledáte aplikaci na správu dokumentů, PDF Expert je ta pravá pro vás.

Byl pro vás článek přínosný?