Hlavní navigace

Pebble Time Round konečně vypadají jako hodinky. Jsou tenké, lehké a s kruhovým displejem

23. 9. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Pebble představila dle svých slov zatím nejlehčí a nejtenčí chytré hodinky. Novinka Time Round se navíc od předchozích modelů liší i displejem. Není obdélníkový, ale kruhový. Hrubší rast a barevný e-paper nicméně zůstává, spolu s ním ale také perfektní čitelnost na slunci a stále zobrazení hodin i bez aktivace tlačítkem. V noci pomůže LED podsvícení. Odolnost zajistá sklo Gorilla Glass

" frameborder="0" height="360" width="640">

Pebble Time Round mají průměr 38,5 mm, na výšku jen 7,5 mm a váží 28 gramů. Obětí miniaturních rozměrů je výdrž. V těle je jen malý akumulátor, takže na plné nabití vydrží dva dny. Pebble ale tvrdí, že 15 minut v nabíječce doplní tolik šťávy, že to bude stačit na celý den.

Hodinky splňují specifikaci IPX7, takže jim nebude dělat problém mytí rukou, ale na dlouhé koupání to není. Oficiálně byl měly vydržet v metrové hloubce po dobu 30 minut. Ale kvůli koženým páskům je výrobce nedoporučuje ani do sprchy. Oficiálně o nich hovoří, že odolají stříkancům, ale vodotěsné nejsou. Takže tak.

 

Na těle z nerez oceli najdeme pět tlačítek, mikrofon pro hlasové odpovědi a na spodní straně jsou kontakty pro magnetický konektor nabíjecího kabelu. Time Round se prodávají v pěti barevných kombinacích. Samotné hodinky jsou černé, stříbrné nebo rose gold. Kožené pásky jsou béžové, bílé, černé, červené a hnědé. Černo-černá a stříbrno-hnědá varianta má pásky o šířce 20 mm, ostatní 14 mm.

Pebble Time Round běží na stejném softwaru jako předchozí hodinky, podporují tedy stejné funkce. Spojit se umí s Androidem 4.3+ a iPhonem 4S+ s iOS 8+. Monitorují denní i noční režim díky službě Misfit. V obchodě lze stahovat další aplikace a ciferníky.

 

A cena? Pebble Time Round stojí 300 eur (8200 Kč) včetně poštovného do Česka. Firma slibuje, že brzy uvede i kovové řemínky.

Zdroj: Pebble (1, 2)

Byl pro vás článek přínosný?