Hlavní navigace

Phil Spencer bude mít pod palcem softwarovou stránku Xboxu, Guthrie zase cloud

2. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft přišel o několik vysoce postavených lidí, několik dalších pak střídalo pozice v rámci firmy. Naposledy odešel Antoine Leblond, který byl v posledních letech spjat s Windows a dvě desetiletí pracoval v divizi Office. Po všech těch událostech máme aspoň jednu pozitivnější zprávu. Microsoft našel nového člověka, který bude mít pod palcem Xbox a navazující službu Live. Povinnosti Marca Whittena převezme Phil Spencer.

Hlásit se bude rovnou šéfovi divize operačních systémů Terrymu Myersonovi. Bude tedy zodpovídat za všechny softwarové záležitosti kolem herní konzole. Nadella dále oznámil, že Scott Guthrie se chopí kormidla cloudu a podnikově zaměřené části Microsoftu. Jedná se o veterána, jenž ve společnosti pracuje 15 let a mj. se výrazně podílel na platformě .NET. Podle všeho ho mají v oblibě vývojáři.

 

Poslední potvrzenou změnou se stal Stephen Elop. Ten se k Microsoftu připojí po dokončení akvizice mobilní divize Nokie. Obchodu stále do konečné fáze něco zbývá, pořád jej něco zdržuje. V dubnu se ale už snad dočkáme. Příchod Elopa byl ohlášen již dříve, a to na pozici výkonného viceprezidenta v divizi zařízení. Zaplní tím volné místo po Julie Larson-Green, která přechází zpátky k softwaru. Hlásit se bude přímo Nadellovi.

KL24

Phil Spencer
Phil Spencer

Zdroj: Microsoft via The Verge

Byl pro vás článek přínosný?