Hlavní navigace

Pivovar Bernard vytvořil aplikaci pro hlášení kvality piva

24. 5. 2023

Sdílet

Zdroj: Bernard
Pokud vám nechutná v nějakém podniku pivo, můžete to řešit přímo s obsluhou, už tam nikdy nejít, nebo v případě Bernardu nahlásit kvalitu piva přímo pivovaru. Bernard spustil aplikaci, která zákazníkům umožní kromě oznámení špatné kvality i pochvalu. Aplikace nemá podle pivovaru sloužit k pranýřování podniku, ale ke zkvalitnění služeb.

Aplikace se jmenuje Jak vám dnes chutná Bernard a hlášení probíhá pomocí QR kódu, který by měl být přístupný v téměř všech podnicích (jsou jich asi čtyři tisíce), kde čepují pivo dané značky. Hodnotit můžete pomocí hvězdiček a připojením komentáře. V minulých měsících probíhal zkušební provoz.

Podle Bernardu je zatím hodnocení vysoké, menší počet hvězdiček dostávají jen asi 3 % provozoven. Pokud by průměrné hodnocení bylo nízké, pivovar to začne řešit. Vyšle do hospody svého odborníka, který personálu pomůže s nastavením péče o pivo, uvedl pro Cnews tiskový mluvčí pivovaru Radek Tulis.

Bernard hodnocení přes aplikaci Hodnocení přes aplikaci (zdroj: Bernard)

„Pivo odchází z pivovaru v perfektní kvalitě, snahou je, aby se ve stejné kondici dostalo až k zákazníkovi. Proto trvale dbáme na to, aby pivo cestou neutrpělo a každý, kdo nabízí naše pivo, uměl čepovat co nejlépe,“ říká obchodní ředitel pivovaru Zdeněk Šípek.

Stanislav Bernard: „V jedné z restaurací jsem si dal naše pivo. Nebylo úplně v pořádku.“

Nejde přitom o mobilní aplikaci jako takovou, ale o webovou službu, na kterou se dostanete pomocí QR kódu (URL služby Bernard přímo nekomunikuje). Bývá umístěn například na podtáccích a částečně tak zajišťuje, že host hodnotí pivo v podniku, ve kterém opravdu právě konzumuje.

Tip: Bill Gates koupil podíl v pivovaru Heineken. Díky tomu mu patří i část Starobrna

Zatímco Bernard sází na přímou komunikaci se zákazníky, přehled o kvalitě trubek a piva mohou mít pivovary i přímo. Před časem jsme psali o české firmě Prozeta, která mimo jiné vyrábí IoT zařízení XensorHub. To hlídá teplotu piva, vlhkost vzduchu, informace o sanitaci… a pivovarům posílá hlášení automaticky přes internet.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.