Hlavní navigace

Playstation 4 přijde 20. února a hry na něm poběží při 240 fps, říká analytik

4. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dnešní novinka o Playstationu 4 bude spíše z těch humornějších nežli informačně napěchovaných. Server Japan Times hovořil s analytikem Michaelem Pachterem z firmy Wedbush Securities. Jak název firmy napovídá, Wedbush se zabývá finančními trhy a investicemi. A jak to dopadá, když se člověk z tohoto prostředí pasuje do role samozvaného odborníka na počítačové hry?

" frameborder="0" height="315" width="560">
Sony zveřejnilo zatím jen toto video

Nejprve uveďme tu seriózní informaci a ta zní, že Sony uvede svou novou herní konzoli 20. února. O tomto datu se hovoří již nějakou dobu, Michael Pachter si je však „na sto procent jistý“, že oficiální představení se odehraje právě na akci „See the Future“, kterou Sony na zmíněné datum naplánovalo. Odvolává se přitom na informace od obchodníků a herních vývojářů. Představení ale nemusí nutně znamenat dostupnost v obchodech, a už vůbec ne v Evropě – Playstationu 3 se Evropa dočkala až čtyři měsíce po Severní Americe.

Jedno z uměleckých ztvárnění PS4 a jeho gamepadu

Pachter též potvrzuje, že konzole bude používat čipy vyvinuté firmou AMD. Současné konzole jsou prý schopné renderovat hry typicky při 30 až 60 snímcích za sekundu, Playstation 4 ale zvládne 240 fps! Těžko říct, jak analytik na toto číslo přišel. Možná mu někdo nakukal, že PS4 bude čtyřikrát až osmkrát výkonnější? Nebo to má nějakou spojitost se stereoskopickým zobrazením, i když letošní CES v plné nahotě ukázal, že o něj zákazníci nemají zájem?

„Budou moci dát na obrazovku daleko více postav a umožnit vznik hyperrealistických her,“ řekl dále Pachter na adresu výkonu nové konzole.

KL24

 

Zdroj: Japan Times

Byl pro vás článek přínosný?