Hlavní navigace

Plextor PX-LB950UE: když dochází místo na disku

4. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Záloha dat by měla být pro každého uživatele výpočetní techniky samozřejmostí. Pokud nevěříte dnes stále dostupnějším pevným diskům, je jednou z mála dalších možností vypálení dat na optické médium.

Firma Plextor představila externí model PX-LB950UE s možností zápisu na disky Blu-ray, DVD i CD. Nejzajímavější je samozřejmě zápis na poslední generaci optických disků. Ten zvládá až rychlostí 12× v případě BD-R, dvouvrsvé BD-R DL vypálíte rychlostí 8× a kompatibilní média si bez námahy „potisknete“ díky podpoře technologie LightScribe.

Připojení k počítači je realizováno pomocí USB 3.0, případně eSATA, neobejdete se však bez adaptéru/zdroje.

PX-LB950UE

Vnější provedení působí vcelku robustně, nechybí ani otvory pro cirkulaci vzduchu napomáhající chlazení jednotky. Mechanika je dále vybavena mechanizmem pro eliminaci vibrací. Zklamáním je povrchová úprava, vysoce lesklá piánová černá je přímo magnet na prach, otisky prstů a drobné škrábance. V balení je přiložen přehrávací a vypalovací software Cyberlink a sada nástrojů PlexUtilities. 

Produkt je v Evropě dostupný od začátku února za cenu 179 liber (v českých obchodech jsem objevil první vlaštovku s cenou 4621 Kč). Pádným argumentem ke koupi je i dvouletá on-site záruka po celé EU.

CS24

PX-LB950UE

Zdroj: TechPowerUP!, CDRLabs.com

Byl pro vás článek přínosný?