Hlavní navigace

Počasí.cz v novém. Seznam skloubil spoustu informací i přehlednost

13. 8. 2019

Sdílet

Seznam před sedmi lety rázně redesignoval Počasí.cz. Osekal, co se dalo, a návštěvníci našli jen strohé informace o tom, jaká bude teplota, vítr a srážky. Česká internetová jednička to ale znovu vzala z gruntu. Dnes nasadila novou podobu Počasí.cz, která dle mého názoru udělala rozumný kompromis mezi přehledností a množstvím zobrazených údajů.

Hlavní stránka zobrazuje radarové snímky (včetně zobrazení blesků), které si lze v animaci spustit až hodinu dozadu. Na mapě je pak boxík se základními informace o vyhledaném místě či vaší poloze. Dozvíte se tak stav oblačnosti, naměřenou i pocitovou teplotu, tlak, bio zátěž, pravděpodobnosti srážek, rychlost větru včetně nárazů a také jeho směr.

Po mapou je pak přehledný meteogram s předpovědí až na pět dní dopředu. V grafu jsou oblačnost, teploty, vítr a srážky zakresleny v tříhodivných intervalech, nechybí ani informace o východu a západu slunce. Na jedné stránce tak najdete všechny podstatné informace o počasí, nově navíc pro celý svět. Počasí.cz má responzivní web, který se přizpůsobí mobilům i tabletům.

Kdo chce tunu dalších informací, ten by měl navštívit sesterský web Windy. Tam jich je tak moc, že už se v nich můžete snadno ztratit. Nedávno jsme to ostatně řešili s Petrem v našem podcastu.

MMF24

https://www.mixcloud.com/Cnews/cnews-fm-252-sucho-v-redakci-hledáme-kvalitní-předpověď-počasí/

Zdroj: Seznam

Byl pro vás článek přínosný?