Hlavní navigace

Podle interního dokumentu McDonald's čeká Android Pay premiéra už dnes

26. 8. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Android Pay je druhým pokusem Googlu o vstup na pole bezkontaktních mobilních plateb. Tentokrát by to i díky konkurenčního Applu mělo být o poznání snazší a snad se jí dočkáme i v Evropě. Oficiální spuštění služby podle květnových informací Googlu je na pořadu dne spolu s odhalením finální verze Androidu 6.0 Marshmallow. To ale nakonec nemusí být úplně pravda a poslední interní zprávy řetězce McDonald’s naznačují, že americká premiéra je za rohem.

První zákazníci s androidími smartphony údajně zaplatí už dnes a zdaleka nepůjde jen o řetězec McDonald’s. Po technické stránce nebude problém Android Pay použít u každého bezkontaktního terminálu. Někteří prodejci ale už dříve ukázali, že technickému pokroku nehodlají jít naproti a záměrně bezkontaktní terminály odpojovali. Na Starém kontinentu a především v Česku jsme ale na nový typ placení i díky NFC platebním kartám připraveni mnohem lépe.

Jestli se středeční termín skutečně potvrdí, nemuseli bychom na příchod do Evropy potažmo České republiky ani příliš dlouho čekat. Už na začátku letošního roku se například Fio banka nechala slyšet, že do konce letošního roku začne tyto transakce podporovat a pozadu bezesporu nezůstanou ani ostatní tuzemské peněžní domy. Nezbývá tak už jen doufat, že se po letech planých slibů bezkontaktního placení smartphonem skutečně ještě do konce roku dočkáme.

Podle interního dokumentu McDonald's čeká Android Pay premiéra už tuto středu | Zdroj: Android Police

Zdroj: Phandroid | Android Police

Byl pro vás článek přínosný?