Hlavní navigace

Policie spustila virtuální náborové centrum. Provázet budou skuteční policisté i virtuální František

23. 5. 2024

Sdílet

Zdroj: Policie ČR
Osm měsíců po armádě spouští virtuální náborové centrum i česká policie. Má pomoci zájemcům o práci u policie lépe porozumět procesu přijímacího řízení a odstranit obavy spojené s fyzickými a psychologickými testy. Bude je provázet virtuální František.

Na novém webu virtual.policie.cz si kliknete na Františka, který vás provede přijímacím řízením. Postupně navštívíte personalistku Natálii, bojaře Martina, doktora Petra a psycholožku Kateřinu. Zvolit můžete libovolné pořadí. Na pozadí se pohybují ještě další NPC postavy, s těmi interagovat nejde.

U personalistky si návštěvník rozklikne menu, ve kterém nalezne informace k tomu, co nabízíme uchazečům a co požadujeme. V sousední dotykové obrazovce je k dispozici panel s často kladenými dotazy.

Psycholožka

Autor: Policie ČR

Bojař

Autor: Policie ČR

Návštěvník se také může podívat na mapu s kontaktními údaji na všechna náborová pracoviště policie. V menu bojaře je k vidění tréninkový plán a ukázka cviků prováděných při ověřování fyzické zdatnosti.

U bojaře se například dozvíte, že součástí testů jsou člunkový běh na 4× 10 metrů, kliky, celomotorické cvičení a běh na jeden kilometr. Doktor poté popisuje, co vám bude testovat a s čím už neprojdete (například obezita nebo špatný zrak).

Armáda spustila virtuální náborové středisko Přečtěte si také:

Armáda spustila virtuální náborové středisko

V rámci rozvoje náborového centra plánuje policie přidat ještě další prvky, jako je například kalkulačka na počítání fyzické zdatnosti nebo chatbot, který bude sloužit k poskytování informací a odpovídání na časté dotazy uchazečů.

Zatímco virtuální náborové centrum pro armádu (doarmady.cz) vyvinul státní podnik LOM Praha, za portálem pro Policii ČR stojí software Eduwin. Chtělo by se říct, že na řadě jsou hasiči a zdravotníci…

WT100

zdroj

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.