Hlavní navigace

Prahu postihl velký výpadek elektřiny, některé weby včetně Lupy jsou stále nedostupné

2. 6. 2022

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
V Praze byl dnes rozsáhlý výpadek elektřiny, kvůli kterému jsou stále nedostupné některé weby včetně Lupy, Rootu nebo webu České televize. Kromě toho nejela například ani část metra a lidé uvízli ve výtazích.

Dodávky elektřiny byly obnoveny zhruba po hodině, ale weby jsou stále nedostupné. Podle zprávy hostingu Master Internet došlo k selhání záložního dieslového generátoru. Master má datacentrum v Praze i v Brně a problémy se týkají toho pražského.

https://twitter.com/MasterDC/status/1532300907467231233

Master událost popisuje takto: „V souvislosti s rozsáhlým výpadkem elektřiny v Praze jsme evidovali přibližně od deváté hodiny ranní výpadek napájecí větve A, na které došlo k selhání záložního dieselgenerátoru. Technický tým intenzivně pracoval na odstranění této závady. Napájecí větev B byla po celou dobu plně v provozu. Před jedenáctou hodinou došlo k problému na straně zátěže záložních zdrojů celého objektu 4D Center, vlivem čehož bylo vyřazeno z provozu celé pražské datacentrum. Nyní uvádíme zasažené technologie zpět do provozu – prosíme o trpělivost.“

Předpokládaný čas zprovoznění našich webů je okolo 15. h.

Aktualizováno v 15:30 h – weby Internet Infa opět jedou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.