Hlavní navigace

Předělané hledání se plíží do WP. Přinese nové funkce a sloučí kategorie

6. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Integrovaný vyhledávač Bing je veledůležitou součástí Windows Phone, což platformu sráží na trzích, kde Bing není dostupný v plné kvalitě. Platí to také pro Českou republiku, kde nám vyhledávač neposkytne komfort jako třeba v USA, kde uživateli na požádání vyhledá nejbližší podniky či obchody, poskytne jim smysluplné výsledky vyhledávání atd. Přestože je nám plný potenciál Bingu odepírán, měli bychom vás aspoň pro zajímavost informovat na chystané novinky ve vyhledávání ve Windows Phone 8.

Nejprve si je samozřejmě osahají Američané, postupně ale budou uvolňovány po celém světě. Upraven bude design jednotlivých kategorií. Multimédia se navíc rozdělí na samostatné oddíly s obrázky a videy. Webové hledání bude chytřejší, v podstatě pojme stávající karty pro nakupování a místní hledání. Pakliže se budete zajímat o restauraci, můžete do ní zavolat a zařídit si rezervaci, případně si vyžádáte navigační údaje. Jinak obecně čekejte více detailů ve výsledcích. Microsoft bude dohánět oblast odpovídání na otázky.

 

Pouhým přehledem stránek již nikoho nenadchnete. Bing bude poskytovat informace o dopravních situacích, letech, nechá vás nahlížet na kurzovní lístek, vyzradí, kdo hraje ve filmu, co zrovna běží v kinech atp. Nabídne snad všechno, co dosud poskytoval na počítačích. Až budete procházet obrázky, oceníte průběžné načítání dalších výsledků. To stejné platí pro videa. Navíc se budou náhledy snímků skládat tak, aby pěkně vyplnily dostupný prostor na obrazovce.

Vylepšený Bing nebude vyčkávat, až se přepnete na jinou kategorii hledání, výsledky rovnou stáhne pro všechny dostupné oddíly. (Kdyby vám to nebylo jasné, místo čtyř budou tři.) Novinky čekávejte během několik týdnů. Jak ale bylo naznačeno, v Česku je sice nevyužijeme všechny, aspoň trochu z nich těžit budeme. Plnou galerii s obrázky naleznete na blogu o Windows Phone.

KL24

Konsolidace kategorií se spojila se zcela novými funkcemi Konsolidace kategorií se spojila se zcela novými funkcemi
Konsolidace kategorií se spojila se zcela novými funkcemi

Zdroj: Windows Phone Blog

Byl pro vás článek přínosný?