Hlavní navigace

Přichází KlikTV. Bude to důstojná náhražka za chybějící Netflix?

4. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

KlikTV je nenápadná video služba, která u nás fungovala přibližně rok. Její výhodou byly opravdu levné zápůjčky filmů (od 15 Kč), ale ty jste si mohli spustit pouze na počítači. Obsahu navíc bylo hodně málo, katalog byl plný béčkových a céčkových filmů. O KlikTV jste si mohli přečíst v letní čísle ExtraPC, kde jej ale prakticky nebylo za co pochválit.

Směrem ke konkurenčnímu Voyu a Topfunu máme také stále několik připomínek, ale oproti KlikTV byly ještě dobré. To se teď má změnit. KlikTV celou platformu restartuje. Ode dneška funguje nový web kliktv.cz (ještě ve slovenštině), jenž ukazuje službu s mnohem většími ambicemi.

Za pět eur spousta zábavy

Už to nebude ryze počítačová záležitost, KlikTV chystá i aplikace pro Android a iOS. Aby toho nebylo málo, tak bude také prodávat dva sympatické androidové přehrávače. KlikTV bude fungovat na bázi předplatného. Za 4,99 eura měsíčně (125 Kč) dostanete přístup k filmotéce s více než 2000 filmy, seriály a dokumenty. Součástí bude i přehled nových trailerů aktuálních kinohitů.

Ještě zajímavější je však funkce TV Rec. KlikTV umí nahrávat vysílání 25 českých a slovenských stanic, a tyto záznamy uchovávat až sedm dní. Překvapivě však není možné sledovat živé vysílání, dostupný bude pouze záznam přes integrovaného průvodce (EPG).

Dostupné stanice: ČT 1, ČT 2, ČT 4 Sport, ČT 24, Nova, Nova Cinema, Fanda, Smíchov, Telka, Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom, Barrandov, Fashion TV a slovenské Jednotka, Dvojka, Joj, Plus, TA 3, Wau, Markíza, Doma, Dajto a Foor.

 

Doplňkové balíčky

Kromě základního předplatného chystá KlikTV ještě volitelné balíčky. Jedním budou pohádky s více než 300 epizodami různých dětských seriálů. Za 3 eura (75 Kč) bude možné tento balíček sledovat 30 dní. Po dvou eurech (50 Kč) bude stát měsíční vysílání kanálů Filmbox, Filmbox Europe a Fashion TV.

Další obsah už bude zpoplatněn za zhlédnutí. V balíčku 18 plus jsou jednotlivé erotické filmy za 1 nebo 2 eura (25 či 50 Kč), které můžete sledovat až 7 dní. A v balíčku Premium jsou premiérové filmy a seriály ve Full HD, rovněž za 1/2 eura (25/50 Kč). Půjčovné je od dvou do sedmi dnů.

Klikbox S1

KlikTV bude zpočátku dostupné jen ve stolním přehrávači Klikbox S1, kterým svým vzhledem trochu připomíná Apple TV. Stojí 99 eur (2500 Kč) a v ceně je i půlroční předplatné základních služeb. Krabička obsahuje zatím neznámý procesor z rodiny Cortex-A9, k internetu se připojí přes Ethernet (10/100 Mb/s) i Wi-Fi 802.11b/g/n. Na těle jsou kromě výstupu HDMI také tři USB a slot pro SD karty. To se bude hodit pro záznamy i přehrávání vlastního obsahu. Protože Klikbox běží na Androidu, měl by přehrát cokoliv. Prodávat se bude i jednodušší verze (dongle), který zapíchnete přímo do HDMI.

KL24

Přehrávače Klikbox
Přehrávače Klikbox

Služba zatím bohužel nefunguje. Nemůžete se zaregistrovat, hlavní web stále nebyl přeložen ze slovenštiny do češtiny a vůbec je informačně dost prázdný. To ovšem platilo i pro starší verzi. Snad se nový KlikTV poučil z předchozích chyb a nabídne službu s méně kompromisy než konkurence. Jakmile bude KlikTV funkční, ihned jej prověříme.

Byl pro vás článek přínosný?