Hlavní navigace

Průšvih Yahoo se nafukuje. Hackeři v roce 2013 získali data ze všech 3 miliard účtů

4. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na konci loňského roku Yahoo přiznalo, že neznámí útočníci v roce 2013 kompromitovali miliardu účtů, třetinu všech registrovaných. Šlo o dosud největší únik databáze na internetu. Bezpečnostní problémy významně snížily hodnotu firmy, která se v té době rozpadala a jejíž část kupoval Verizon.

A právě Verizon, jehož dceřinka Oath, pod níž spadá i Yahoo, včera přiznal, že čtyři roky starý hack byl ještě větší. Z dalšího vyšetřování vyšlo najevo, že útočníci získali data ze všech tří miliard účtů. Pokud někdo nehackne Google, Microsoft nebo Facebook, takové číslo už nejde překonat.

CS24

Yahoo o hacku upozornilo všechny uživatele Yahoo o hacku upozornilo všechny uživatele

Yahoo všem uživatelům zaslalo e-mail s informacemi, co se stalo. Množství získaných údajů se nemění, zvýšil se jen rozsah napadených účtů. Nadále platí, že útočníci nezískali bankovní informace ani hesla v čitelné podobě.

K dispozici ale mají jména, e-mailové adresy, telefonní čísla, data narození, hashovaná hesla (ale chráněna jen slabým algoritmem MD5) a v některých případech šifrované nebo nešifrované bezpečnostní otázky a odpovědi sloužící pro obnovu hesla.

Byl pro vás článek přínosný?