Hlavní navigace

První Brazos 2.0 v prodeji: MSI L2700 s AMD E2-1800, Radeonem 7340 a SSD

27. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost AMD nedávno oznámila, že již v minulém čtvrtletí začala dodávat nová APU Brazos 2.0 a Trinity výrobcům. Po pár dnech se objevil první model s druhým Brazosem – má jej MSI a zatím se prodává pouze v Jižní Koreji. Jde o jedenáctipalcový netbook s APU AMD E2-1800 a grafikou Radeon HD 7340.

Mininotebook MSI L2700 s AMD Brazos 2.0

Novinka poslouží těm, kdo hledají velmi levný notebook na časté přenášení a práci ve škole. Jedenáctipalcová (přesněji 11,6″) úhlopříčka znamená malé rozměry a nízkou hmotnost, displej s rozlišením 1366 × 768 na běžnou práci postačí a při těchto rozměrech je docela slušně jemný, nový dvoujádrový procesor na 1,7 GHz dodá dostatek výkonu na nenáročné použití a 4 GB RAM doplňují poměrně slušnou konfiguraci pro méně náročné uživatele. Integrovaná grafika zase nepochybně zvládne akceleraci HD videa, nijak zázračný výkon od ní samozřejmě neočekáváme. Jako úložiště poslouží 64GB SSD; to není mnoho, ale notebook je určen na práci v terénu a hlavně jako doplněk druhého, silnějšího počítače, na úlohu "hlavního" PC se příliš nehodí – 64 GB je pak pro většinu použití docela dost.

Úsporné komponenty navíc slibují slušnou výdrž na baterie a hmotnost 1,31 kg (2,9 liber) dodává notebooku velmi dobrou mobilitu. Mezi rozhraními nechybí nic důležitého, notebook má mít HDMI, VGA a USB 2.0 a 3.0; zde však zatím nevíme, v kolika exemplářích, i když pravděpodobně 2+1. Komunikaci s okolím zajišťuje obvyklá kombinace Bluetooth a Wi-Fi.

 

MMF24

Momentálně je notebook dostupný pouze v Jižní Koreji, kde jej můžete koupit za ekvivalent 438 amerických dolarů. Pokud se notebook dostane k nám, odhadujeme jeho cenu do 12 000 korun. O výkonu zatím příliš nevíme, protože procesor ani grafiku jsme netestovali a neznáme ani typ použitého SSD; na práci v Office, prohlížení webu a přehrávání HD videa však notebook nepochybně bude bohatě stačit. Nezbývá jen doufat v co nejdelší výdrž na baterii a v to, že se notebook vůbec dostane k nám do střední Evropy a že jej budou následovat další podobné modely dalších výrobců.

Zdroj: Liliputing

Byl pro vás článek přínosný?