Hlavní navigace

První Chromebook od HP: zatím největší Chromebook

11. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

HP chystá svůj první Chromebook pod názvem HP Pavillon 14 Chromebook. Již z názvu jde poznat, že půjde o úhlopříčku 14", dále bude uvnitř procesor Intel Celeron 847 na frekvenci 1,1 GHz, operační paměť 2 GB RAM, integrovaný grafický čip a 16GB SSD disk.

A samozřejmě operační systém Chrome OS. HP tedy použije platformu x86. stejně jako Acer a Lenovo, zatímco Samsung se u svého Chromebooku drží ARMového procesoru.

Konektivitu zajistí tři porty USB 2.0, jeden HDMI, čtečka karet a Wi-Fi. Akumulátor o kapacitě 37 Wh by měl vydržet něco přes čtyři hodiny. Zklamáním je displej s rozlišením pouze 1366 × 768 px a také váha přístroje, jež činí 1,8 kg.

Vzhledem ke konkurenčním produktům nevypadá Chromebook od HP nijak lákavě, hlavně co se týče hmotnosti a ceny. Ta činí 330 dolarů, tedy o hodně více, než Acer i Samsung. Navíc přinese… port LAN. Hm, dobrá, uvidíme co na něj řeknou první testy.

 

zdroj: Techcrunch

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.