Hlavní navigace

Prý to není vtip. Tenhle kryt se přisaje k iPhonu a udělá z něj telefon s Androidem

20. 7. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čínská firmička Jijia představila zvláštní kryt Mesuit určený pro iPhone 6 (Plus) a 6S (Plus). Na první pohled vypadá jako další z cestovních krytů s vlastním akumulátorem, který zasunutý iPhone průběžně dobíjí. Jenže tenhle dovolí na iPhonu spouštět aplikace pro Android.

Kryt Mesuit dostane Android na iPhone
Kryt Mesuit dostane Android na iPhone

V čem je trik? Mesuit je ve skutečnosti druhý telefon, avšak bez displeje. Má vlastní čipset MediaTek MT6753, 2 GB RAM, 16 GB flash paměti, síťový modul se dvěma šuplíky pro SIM karty. Podle varianty iPhonu se liší kapacitou akumulátoru. Menší model má 1700mAh článek, větší Plus pak 2500mAh.

 

Na Mesuitu běží upravená verze Androidu s Apus Launcherem. K němu se uživatel dostane přímo z iPhonu, běží tam totiž jako zvláštní aplikace pro iOS. Komunikace obou telefonů probíhá přes konektor Lightning. Jakou magii firma Jijia použila, aby to opravdu fungovalo, nám není jasné. Zcela jistě k tomu bude potřeba jailbreak iOS. Na GSM Areně mají i video s funkčním prototypem (pozor, ve Flashi).

Mesuit se bude prodávat od 999 juanů, tedy asi 4500 Kč s DPH. Za tu cenu koupíte dobrý android střední třídy, takže je otázkou, proč k iPhonu přisávat takové ošklivé klíště. Zajímavé ovšem je, že na příští rok firma chystá obdobný kryt pro Android, který dovolí spustit aplikace pro iOS. Tohle si bude žádat ještě více hackingu a porušování práv.

Zdroj: Phone Radar

Byl pro vás článek přínosný?