Hlavní navigace

Raijintek představil dva nové chladiče s označením Nemesis a Themis Evo

6. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Raijintek není v našich končinách příliš známá, přesto v její nabídce naleznete celou řadu zajímavých chladičů. Výrobce nyní rozšiřuje své portfolio dvěma novými chladiči procesoru, které nesou označení Nemesis a Themis Evo.

Raijintek Themis Evo a Nemesis

Raijintek Themis Evo je nástupcem dříve představeného modelu Themis. Chladič měří 122 × 82 × 165 mm a váží 614 gramů (bez ventilátoru). Ze základny vystupuje čtveřice 8mm heatpipe, které odvádí teplo do hliníkového pasivu. Výrobce vsadil na technologii, kdy se heatpipe svojí plochou přímo dotýkají procesoru.

 

Profukování hliníkových lamel pasivu má na starosti dodávaný 120mm ventilátor. Jeho maximální rychlost dosahuje 1500 otáček za minutu při hlučnosti 24,5 dBA. Novinka je kompatibilní se všemi dnešními paticemi.

Raijintek Themis Evo a Nemesis

Zatímco první novinka spadá svým učením do střední třídy, ta druhá, nesoucí označení Raijintek Nemesis, míří do třídy highendových chladičů. Rozměry dosahují hodnot 140 × 166,5 × 130 mm, hmotnost se zastavila na hodnotě 1050 gramů (bez ventilátorů). Z poniklované měděné základny vystupuje pět 8mm heatpipe. Tentokrát zde nenajdete technologii přímého styku heatpipe s procesorem.

Pasiv chladiče je tvořen dvěma oddělenými věžemi, jednotlivé lamely jsou samozřejmě hliníkové. K chladiči výrobce přibalil dva 140mm ventilátory. Jeden je umístěn mezi věže, ten druhý má své místo vpředu chladiče. Podobný koncept využívá například oblíbená Noctua NH-D14. V příslušenství je samozřejmě instalační materiál. Poněkud překvapivě vsadil výrobce pouze na plastový backplate, v této kategorii bychom očekávali kovový.

Oba chladiče se pomalu dostávají na evropský trh. V sousedním Německu se už objevili v nabídce několika prodejců. Cena levnějšího modelu Themis Evo startuje na 32,90 € (cca 900 Kč), za dražší Nemesis dáte 59,90 € (cca 1700 Kč). Výrobky společnosti Raijintek nabízí i několik českých eshopů, můžete tedy doufat, že se tyto dva nové chladiče objeví i v jejich nabídce.

Zdroje: TPU, Raijintek

Byl pro vás článek přínosný?