Hlavní navigace

RapidShare je zpět – neomezené stahování i upload za stejnou cenu!

14. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

RapidShare tisíckrát jinak

Loni byl RapidShare zdrojem mnoha emocí. Během týdne třikrát překopal podmínky, aby je zanedlouho nato zase změnil. K horšímu. Německo-švýcarská služba je stále jedničkou. Má nejvíce serverů, nejlepší konektivitu a díky tomu, že sídlí blízko ČR (data nemusí putovat přes Atlantik) i nejvyšší rychlost rychlost u nás.

Jen nevhodně nastavená pravidla a nulová motivace uploaderů jej sesadily z pozice krále. Kdo stahuje filmy a hudbu, možná to pocítil sám. Lidé začali využívat alternativních služeb, které poskytovaly výhodnější podmínky pro všechny.

Však jsme také vhodnou náhradu hledali ve dvou dílech seriálu:

Pomalu jsem sbíral síly na třetí, když v tom dnes náhodou objevuji informaci (podle Googlu jako první na světě :-)), že je všechno jinak. RapidShare po vzoru Hotfile, FileSonic nebo FileServe je také neomezený v obou směrech. V dubnu se uživatelé RapidPro dočkali prvního bonusu – jarní akce s neomezeným trafficem. Nakonec asi aprílové počasí zamotalo provozovatelům hlavu a neomezený provoz se stává standardní součástí placených účtů.

To znamená, že už nemusíte za virtuální měnu Rapids nakupovat dodatečná data pro stahování a úložný prostor. Rapids tímto tahem úplně pozbývají smyslu a vůbec bych se nedivil, kdyby se znovu platilo přímo v dolarech a eurech.

  RapidFree RapidPro
úložný prostor neomezený neomezený
doba uložení 30 dní neomezená
maximální velikost neomezený neomezená
rychlost neomezená neomezená 
omezení stahování čekání mezi stahováním bez omezení
paralelní stahování 1 soubor současně neomezeně
navazování na stahování ne ano

Postřehy

Neomezený prostor má přesto jednu podmínku. V pravidlech se píše o maximu 10 000 souborů. Pokud má každý z nich 4 GB, celková kapacita je 40 TB. To musí stačit, ne?

RapidShare končí se zabezpečeným prostorem pro nahrávání. Když máte RapidPro, data vydrží tak dlouho, dokud platíte, nebo dokud nějaký „bonzák“ nenahlásí, že vaše soubory porušují autorská práva. U bezplatného účtu vydrží každý soubor minimálně 30 dní od posledního stažení.

Dále se mluví o omezené administraci pro RapidFree, ale zatím nepozoruji žádný rozdíl. Není mi jasné, co tím RapidShare myslí. Posledním rozdíl mezi placeným a bezplatným účtem je SSL šifrování při přenosu souborů u RapidPro. Jinak je SSL/HTTPS u obou aktivní při správě účtu na webu.

Perlička na závěr. RapidShare tvrdí, že nyní nabízí propustnost až 500 Mb/s na jeden datový stream. Wow.

Ceny

Cena zůstává stejná jako doposud. Kupují se balíčky Rapids, za ně pak platíte služby. Buď RapidPro na každý měsíc zvlášť (495 Rapids), nebo výhodněji na celý rok (5499 Rapids + další výhody VIP).

  • 500 Rapids – 5,99 eura
  • 1000 Rapids – 9,95 eura
  • 2000 Rapids – 19,90 eura
  • 6000 Rapids – 59,70 eura
  • 20000 Rapids – 199 eur

Pokud chcete roční předplatné, zřejmě si koupíte balíček 6000 Rapids za necelých 60 eur a ještě zbyde na jeden měsíc. V podobných cenách se pohybuje také zahraniční konkurence, i když někde se platí stejná cena, ovšem ve výhodnějších dolarech.

Každopádně se jedná o velmi vstřícný krok RapidSharu. A možná také poslední šanci, jak přilákal uživatele, kteří se rozprchli ke konkurenci, zpět. Potud ale všechno fajn. Jen někomu zřejmě bude vadit, že u alternativních filehostingových služeb může i „vydělávat“. Pokud takto obchodujete s nelegálními daty, není to košér. Jenže spousta lidí tu špinavou práci dělá, jinak bychom nemohli beztrestně stahovat audiovizuální díla. Ale to už je jiná kapitola.

MMF24

Co na tento krok Rapidu říkáte? Myslíte, že dodrží slovo alespoň půl roku?

Zdroj: RapidShare

Byl pro vás článek přínosný?