Hlavní navigace

Reproduktor za čtvrt milionu, do kterého si sednete [CeBIT]

6. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na CeBITu jsou každoročně vystavovány vedle hardwarových novinek i mnohé podivnosti a netradiční elektronické doplňky. Německá společnost Designatics Productionjiž několik let vyvíjí a prodává křeslo Sonic Chair, které vám do obýváku přesune ten nejkvalitnější zvuk srovnatelný s profesionálními nahrávacími studii. To můžeme sami potvrdit, na výstavišti jsme si zvuk vyzkoušeli na vlastní uši.

Sonic Chair
Sonic Chair

Celé křeslo, které taktéž vzdáleně připomíná obří reproduktor, je tvořen dřevěným kruhem, který je vybaven celkem 35 reproduktory. Při posezení v křesle si tak budete připadat jako uvnitř obřích sluchátek. Uvnitř najdete ovládací panel, který je kromě prvků k regulaci vybaven i konektorem pro připojení zdrojů zvuku. Celé křeslo se pak může otáčet o 350° a je dostupné v celkem 39 barevných kombinací.

Sonic Chair Sonic Chair Sonic Chair Sonic Chair Sonic Chair Sonic Chair Sonic Chair Sonic Chair Sonic Chair Sonic Chair 

Sonic Chair je nabízeno v několika konfiguracích, které se liší podle zařízení, pro které je určeno. V základu na něm najdete pouze 3,5mm audio konektor a stoleček, na který odložíte připojený tablet, smartphone nebo notebook. V portfoliu výrobce však najdete i modely určené pro iPhone/iPod a pro iPad. Pokud si připlatíte, můžete si dopřát Sonic Chair s iMacem v poslední konfiguraci vybaveným dotykovým panelem. V základní konfiguraci zaplatíte za Sonic Chair 8 999 EUR.

Byl pro vás článek přínosný?